Президент Федерації зустрівся із ініціативною групою з питань розвитку жіночого хокею

Сьогодні в офісі Федерації хокею України відбулася робоча нарада з питань розвитку хокею з шайбою серед жінок. Участь у нараді взяли президент Федерації Анатолій Брезвін, державний тренер з хокею з шайбою Міністерства молоді та спорту України Олександр Савицький, а також представниці ініціативної групи – Юлія Артем’єва та Олександра Слатвицька.

«На початку 90-х років минулого століття Міжнародна федерація хокею приймала до своїх лав усі національні федерації. Але потім вимоги до федерацій росли. І якщо на початку 90-х років завдяки групі ентузіастів із Харкова українська жіноча команда брала участь у чемпіонатах Європи 1993 та 1995 років. Втім централізованого фінансування у команди не було. А коли вимоги до участі жіночих збірних виросли, група ентузіастів не могла тягнути на собі це питання. Ми неодноразово звертались до Міністрів молоді та спорту різних часів з питанням створення груп підготовки в ДЮСШ для дівчат, проте щоразу отримували негативну відповідь, мотивовану відсутністю соціального запиту. Зараз же ситуація змінилася і ми маємо повернутись до вирішення цього питання», – заявив Анатолій Брезвін.

Юлія Артем’єва повідомила про нинішній стан справ у жіночому хокеї: «Наразі є дві команди – «Україночка» та «Дніпровські білки» – які регулярно тренуються, проводять контрольні матчі. Інтерес до створення жіночих команд є Харкові та Кіровограді. Сподіваємося також на Кременчук».

Загалом під час наради було досягнуто домовленості про створення робочої групи, до якої увійдуть представники Федерації, Міністерства та ініціативної групи. Ця робоча група займатиметься питаннями інтеграції жіночого хокею в загально хокейне господарство. Окрім цього представники ініціативної групи протягом найближчих 10 днів мають підготувати план розвитку жіночого хокею в Україні.

Всі сторони прийшли до висновку, що одним із основних питань, які мають бути вирішені цього року – це запуск у сезоні 2016-2017 років чемпіонату України з хокею серед жіночих команд.


Вас може зацікавити