Право ФХУ проводити офіційні змагання не оскаржується. Заборона прийому заявок є нікчемною

17 травня ТОВ «УХЛ» опублікувала на своєму офіційному сайті матеріал, у якому згадується ухвала Господарського суду міста Києва щодо позову ТОВ «УХЛ» проти Федерації хокею України.

В ухвалі зазначено, що з 17 травня Федерація не має права приймати заявки на участь у чемпіонаті України з хокею з шайбою в сезоні 2021/2022 без участі ТОВ «УХЛ». Підкреслюємо, що ухвала не доведена до відома Федерації та відсутня в Єдиному державному реєстрі судових рішень (див.скріншот). Тому заборона щодо прийому заявок, про яку стверджує ТОВ «УХЛ», є нікчемною.

Нагадаємо, що Федерація має виключне право представляти вид спорту – хокей із шайбою – на території України та на міжнародних змаганнях та є єдиним організатором національної першості згідно з Законом України «Про фізичну культуру і спорт», а також відповідно до Договору з Міністерством молоді та спорту України, оновленого 13.12.2018 року.

Також наголошуємо на тому, що згідно зі статутом Міжнародної федерації хокею (IIHF) суперечливі спортивні питання, а таким є прийом заявок до змагань, можуть вирішуватись виключно органами спортивного правосуддя IIHF або в Спортивному арбітражному суді в Лозанні, Швейцарія.


Вас може зацікавити