Полювання на «щук». «Сокіл» переграв «Дніпро», поступаючись 0:3

Київський «Сокіл» зміцнив лідерство в регулярному чемпіонаті Української хокейної ліги. Столичні хокеїсти перемогли у Херсоні. Хоча попервах гра в Херсоні складалася для команди Олега Шафаренка неблагополучно. І то м’яко кажучи.

«Дніпро» (Херсон) – «Сокіл» (Київ) – 3:5 (3:0, 0:3, 0:2)

Шайби: 1:0 – Бондаренко (Хамматов), 06:08. 2:0 – Попов (Горечишніков, Писаренко), 07:22. 3:0 – Севанькаєв (Сєргєєв), 17:41. 3:1 – Рубан (Кузьменко, Гончаренко), 26:24. 3:2 – Смирнов (Павленко), 27:29. 3:3 – Мажуга (Давидов), 38:17. 3:4 – Смирнов (Благий, Павленко), 41:24. 3:5 – Рубан (Кузьменко, Гончаренко), 48:04

«Дніпро»: Писаренко; Горечишніков – Саврицький, Павлов – Голубич, Будько – Панков; Попов – Саврицький – Севанькаєв, Кірющенков – Хамматов – Тищенко, Бондаренко – Бандуркін – Дворник, Мельник – Булах – Русаков. Тренер – Віктор Богатирьов; асистент – Олександр Васильєв

«Сокіл»: Кубрицький; Сисак – Мажуга, Хайруллов – Німенко, Лєтов – Герцик; Рубан – Кузьменко – Гончаренко, Благий – Смирнов – Павленко, Коржилецький – М. Сімчук – Давидов.  Тренер – Олег Шафаренко; асистент – Костянтин Сімчук

Кидки: 31 (13+7+11) – 49 (22+17+10)
Штраф: 4 (0+2+2) – 6 (0+2+4)

19 січня. Херсон. «Фаворит-Арена»

Тренер «Сокола» Олег Шафаренко в цій зустрічі не зміг розраховувати відразу на сімох виконавців основної обойми, які випали за станом здоров’я – оборонців Михайла Рибалка, Андрія Алексєєва, Владислава Сушкова, нападників Андрія Міхнова, Антона Єлисеєнка, Віктора Андрущенка і Євгена Фадєєва. Як наслідок, у другій парі оборонців гостей разом із Дінаром Хайрулловим грав номінальний нападник Дмитро Німенко. На цьому тлі втрати суперників виглядали мінімальними. Хоча значення нападника Алєксєя Баскова для херсонців переоцінити важко.

Господарі приголомшили лідерів трьома шайбами в першому періоді. Кияни провели цей відрізок якось зовсім безініціативно. Причому всі без винятку, зокрема воротар Дмитро Кубрицький, який не врятував команду в усіх трьох гольових ситуаціях. Особливо прикрим для голкіпера був третій гол. Дмитро не встиг згрупуватися після того, як Артем Севанькаєв прострелив з-за воріт – шайба влетіла у сітку від щитків Кубрицького.

Вочевидь у перерві в роздягальні «Сокола» було дуже гаряче. Поки запасний голкіпер Макар Ганін відправився на обов’язкове флеш-інтерв’ю між періодами, решта хокеїстів отримали гарні напутні слова від Олега Шафаренка. Як наслідок, у другій 20-хвилинці на льоду був інший «Сокіл». Впродовж перших шести з половиною хвилин «щук» рятувала виключно неймовірна гра воротаря Сергія Писаренка. Але після влучного кидка Антона Рубана впав і останній оборонний бастіон господарів.

Відігрався «Сокіл» завдяки влучному кидку Єгора Мажуги ще до заключної перерви. А в третьому періоді переграв деморалізованих суперників остаточно. Шайбу, яка виявилася переможною, «Сокіл» закинув на самому початку заключної третини гри. Вдруге в матчі партнери вивели на практично порожні ворота Андрія Смирнова. Тільки в другому періоді останній пас робив Олександр Павленко, а шайбу, яка виявилася переможною, організував Роман Благий.

А знак оклику в матчі поставив найкращий бомбардир чемпіонату Антон Рубан, який закинув, об’їхавши ворота навколо.

«Я знав, що «Дніпро» добре почне. Ми трохи проспали початок, – коментує гру Олег Шафаренко. – Хоча «Дніпро» закинув хороші шайби, після швидких атак. Добре, що ми знайшли в собі сили зламати хід гри на свою користь. У перерві я сказав хлопцям, що просто так гри ніхто віддавати не буде, потрібно діяти зібраніше. «Дніпро» останнім часом добре підсилився. Ця команда небезпечна. Відзначив би в складі херсонців воротаря, хоча непогано діяла вся команда».

«В актив нашій команді можу занести тільки перший період, – констатує Віктор Богатирьов. – Другий і третій ми програли вчисту. Допустили багато індивідуальних помилок, своїми руками дали суперникові забити. Не «Сокіл» забив, а ми дали їм створити гольові моменти. Прізвищ називати не буду, хлопці самі все добре розуміють. Як новачки? Вони знаходяться в команді чотири-п’ять днів. Їм ще важко. Через ці поєдинки ми готуємося до плей-оф. Там треба показувати свій максимум».


Вас може зацікавити