Погоджені формат, терміни і учасники розіграшу Континентального Кубку 2021 року

Сьогодні, IIHF узгодила деталі і підтвердила формат проведення розіграшу Континентального Кубку сезону 2020-21 років.

Під час 2021 IIHF Continental Cup Annual Meeting, який відбувся в форматі відеоконференції, були прийняті наступні рішення.

Змагання пройдуть в три етапи:

1 раунд (кваліфікаційний) з 16 по 18 жовтня

2 раунд (груповий) з 13 по 15 листопада

3 раунд (фінальний) з 08 по 10 січня

Чемпіон України сезону 2019-20 років, якій визначиться наприкінці вересня місяца, почне свій похід за Кубком з другого етапу, господарям якого буде італійський клуб Asiago Hockey 1935 з місцевого альпійського містечка. Також в одній групі з представником України змагатиметься хокейний клуб з  Великої Британії “Sheffield Steelers” та команда, яка посяде друге місце в квартеті А. (Литовський “Каунас”, іспанська “Barca”, ізраїльський Bat Yam та ісландський Skautafelag Akureiri, який, до речі, й прийматиме це змагання).

Переможці чотирьох груп другого раунду розіграшу  визначать володаря Континентального Кубку  в фінальній пульці, яка відбудеться на початку січня 2021 року.

Представниця італійської команда заявила, що ситуація в цьому регіоні поступово покращується: значно зменьшилась кількість хворих на COVID-19,  вже відкриті ринки і торговельні центри, в регіон посупово повертаються туристи…Оскільки  IIHF надала можливість господарям груп самим приймати рішення стосовно проведення турніру за присутності або без глядачів, італійська сторона буде продовжувати моніторити ситуацію, але, згодна прийняти свій етап розіграшу, навіть, за відсутності глядачів на трибунах місцевої льодової арени.

Представники команд-учасниць погодили різні інформаційні, фінансові, маркетингові питання та права на трансляцію, терміни проведення реєстрації гравців та паспортної перевірки.

Узгоджений формат розіграшу має бути остаточно затверджений на Щорічному конгресі IIHF, який має відбутися 22 червня.


Вас може зацікавити