Подачу заявок на Континентальний Кубок від України відтерміновано

Міжнародна федерація хокею (IIHF) ухвалила запит Федерації хокею України перенести подачу заявки на Континентальний Кубок у сезоні-2021/2022.

Так, надання IIHF заявки від України заплановано до 7 травня 2021 року.  

Нагадаємо, що Федерація хокею України розпочала внутрішнє розслідування щодо неприбуття гравців ХК «Донбас» до лав збірної України. У разі виявлення порушень до команди будуть застосовані дисциплінарні санкції, зокрема, заборона виступати в змаганнях, що проходять під егідою ФХУ, і як наслідок – у Континентальному Кубку.

Згідно з регламентом проведення Континентального Кубка-2022, якщо команда-чемпіон національної першості не може взяти участь у змаганнях, то це право переходить до переможця регулярного чемпіонату. Якщо ж і ця команда не може виступити на Кубку, то право участі переходить до фіналіста плей-оф національної першості.

Так, у прийдешніх міжнародних змаганнях «Донбас» може замінити київський «Сокіл».

У «Соколі», своєю чергою, підтвердили свій намір зіграти на Континентальному Кубку-2022. Зокрема, віцепрезидент клубу В’ячеслав Лецкан наголосив, що за нагоди команда обов’язково б скористалась цією можливістю:

«Ми ще активніше готуватимемо команду до сезону, якщо точно знатимемо, що будемо брати участь у Континентальному Кубку. Авжеж, будемо підсилювати свій склад, аби гідно виступити. Ми точно гратимемо в наступному сезоні – нас підтримують і спонсори, і місто Київ. Думаю, що участь у таких змаганнях лише підігріє інтерес до нашого клубу».

Зазначимо, що чинним чемпіоном Континентального Кубку є данський «Сеннер’юск Айсхокей», що здобув титул у 2020 році. У сезоні-2020/2021 Кубок не проводився через пандемію COVID-19.


Вас може зацікавити