Півторагодинне знайомство. Як збірна України випробовувала кригу в Будапешті

Ввечері середи, 10 листопада, національна збірна України провела перше тренування на льоду спорткомплексу Tuskecsarnok у Будапешті. Прибувши напередодні, наші земляки готуються взяти участь у Меморіалі Тамаша Саркозі, який є одним із етапів серії Euro Challenge. У п’ятницю, 12 листопада, починаючи з 16:00 за київським часом збірна України гратиме з представниками топ-дивізіону італійцями, а наступного дня о 17:00 почне поєдинок проти господарів турніру угорців, які представляють ешелон 1А світового хокею.

Для більшості наших хокеїстів ця арена є новою. Найліпше лід «Тюскечарнока» знають четверо гравців київського «Сокола». Хтось більше, а хтось менше, бо оборонець Іван Сисак тут грав за клуб три тижні тому в рамках Континентального кубка, а досвідчені нападники Андрій Міхнов і Дмитро Німенко також раніше виступали в спорткомплексі у лавах збірної. А найліпше цю арену знає воротар 19-річний воротар Дмитро Кубрицький, котрий у 2017-2020 роках виступав у Будапешті за юнацьку команду «Пестерсебеті Фаркашок». Хлопці певний час тренувалися в «Тюскечарноку» разом із головною командою міста – «Ференцварошем».

Варто сказати, що для збірної України організатори надали не такі комфортні умови, як три тижні тому для «Сокола». Кияни мали змогу розквартируватися у просторій сучасній роздягальні. Збірники розмістилися у скромніших умовах і пов’язано це вочевидь з тим, що «Ференцварош» продовжує тренуватися вдома і відповідно рідною роздягальнею не поступився навіть збірній Угорщини.

Зрештою, комфорт українці створюють собі самотужки. Приміром, адміністратор команди Олександр Басевич прикрасив вхід до роздягальні великим українським стягом вздовж стіни, від стелі до підлоги (на фото). Сервісмен Анатолій Шкура спеціально вирушив у спорткомплекс у компанії асистента тренера Костянтина Сімчука в «Тюскечарнок» на кілька годин раніше за команду, щоб зручно для хокеїстів, тренерського штабу та медперсоналу порозкладати інвентар.

Хоча, звісно, найкомфортніше хокеїсти почуватимуться, якщо їм буде все виходити на льоду.

«На першому тренуванні в Угорщині ми відпрацьовували дії в більшості і меншості, а також тактичні побудови, – каже Вадим Шахрайчук. – Відчувалося, що хокеїсти були трохи втомленими. В аеропорт «Жуляни» для відльоту в Будапешт ми прибули о сьомій ранку. І хоч від’їзд та приїзд були організовані на найвищому рівні, дорога хлопців таки трохи виснажила. Але я попрохав підопічних потерпіти, враховуючи, що у четвер ми не граємо. Провели інтенсивне тренування, вранці потренуємося ще годину, ввечері подивимося матч суперників – Італії та Угорщини. А решту часу присвятимо відновленню сил напередодні п’ятничного поєдинку. Найбільше мене зараз тішить те, що всі 22 гравці, які потрапили в заявку, здорові».

Тренерський штаб збірної України розраховує отримати детальну інформацію про можливості суперників після перегляду їх матчу, який відбудеться сьогодні, 11 листопада. Вадим Шахрайчук хотів подивитися на «Тюскенароку» уривок угорського тренування, але господарі наполягли на тому, що заняття проводиться за зачиненими дверима.

Після повернення до готелю ввечері тренерський штаб провів теоретичні заняття з кожною з чотирьох п’ятірок окремо.

Зауважимо, що матчі Меморіалу Тамаша Саркозі можна буде переглянути на телеканалі «Спорт 1» і Youtube-каналі ФХУ.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ, з Будапешта

VBET Ukraine — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею


Вас може зацікавити