Півсотні кидків та перемога збірної України

В День Державного прапора українські юніори не підкачали та видали справжній матч-концерт зі щасливим фіналом. У товариській зустрічі підопічні Олександра Бобкіна довго шукали свою гру, першими пропустили від господарів дві шайби і майже 40 хвилин не могли пробити угорського воротаря, але врешті-решт підібрали ключі до воріт господарів і нокаутували опонента чотирма голами поспіль – 4:2.

Угорщина (U-17)Україна (U-18) – 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)

Шайби: 1:0 – Ложи (Барна), 7:45. 2:0 – Жакалл (Ковач, Кумінка, – більш.), 27:07. 2:1 – Ополинський (Нагорнюк, – більш.), 39:59. 2:2 – Долін (Жеребко, Тельнов), 53:30. 2:3 – Собченко (Долін, Шевчук, – більш.), 56:53. 2:4 – Жеребко (Долін, – п.в.), 58:29.

Україна: Батіг; Шевчук – Россоха, Пуздрановський – Іщенко, Курзенков – Тельнов, Білоус; С.Герасименко – Собченко – Гуцу, Стасюк – Нагорнюк – Ополинський, Саєнко – Долін – Жеребко, Лукін – Д.Байда – І.Байда, Ревука.

Арбітри – Г.Корбули (Угорщина), В.Качан (Україна).

Кидки: 18 (6+3+9) – 49 (10+23+16).

Штраф: 14 – 12.

23 серпня. Будапешт. Арена Tüskecsarnok.

…До останньої хвилини другого періоду воротар збірної Угорщини Гунор Гергелі творив справжні дива, утримуючи переможний рахунок 2:0 на користь своєї команди, але за дві (!) секунди до сирени на другу перерву схибив і заробив фол, яким українці скористалися в рекордно стислий термін: на реалізацію більшості хокеїсти другої ланки витратили всього секунду часу (!) і Макар Ополинський започаткував український камбек шайбою у «роздягальню»…

У заключному періоді українці спочатку грішили вилученнями, ніяк не могли розігратися в повних складах, а як тільки «синьо-жовті» виключили зі свого арсеналу фоли та перевели шайбу до зони супротивника, відбувся довгоочікуваний другий гол Данили Доліна. Майже відразу після цього Ілля Собченко третьою шайбою здебільшого відправив угорців у нокдаун, а Максим Жеребко з передачі того ж таки Доліна встановив остаточний рахунок кидком у порожні ворота – 4:2.

Вас може зацікавити