Піт Хір: IIHF розраховує на високу якість проведення чемпіонату світу

Координатор спортивних заходів Міжнародної федерації хокею поділився своїми враженнями від візиту в Україну.

«Мені приємно знаходитися тут, в Україні. Починаючи з поїздки від аеропорту до центру міста я відчуваю певний комфорт. З одного боку, це дрібниця, але з іншого – відразу налаштовуєшся на позитивний лад. Сподіваюся, що і з усіма питаннями, які стосуються організації змагання, жодних проблем не виникне.

Мені приємно знати, що у Міністерства та Федерації налагоджена тісна співпраця. Це особливо важливо під час переймання досвіду у питаннях організації безпеки, адже матчі чемпіонату відвідуватимуть багато тисяч вболівальників.

Звичайно, я чув, що мером Києва є зірка професіонального спорту Віталій Кличко. Зі свого досвіду можу сказати, що найкраще змагання організовуються в містах, де керівництво має безпосереднє відношення до спорту.

Ми розраховуємо на високу якість проведення турніру. Впевненість у це вселяє не лише взаємодія держави та спортивної федерації, а й успішний досвід проведення подібних змагань в Україні в попередні 5-6 років.

Окрім цього я переконаний, що українські вболівальники будуть задоволені не організацією чемпіонату, а й результатом своєї команди. України виступає у другому за силою чемпіонаті світу і в Києві їй цілком до снаги пробитися до топ-16 світового хокею. Підтримка вболівальників та рідні стіни стануть українській команді в нагоді».


Вас може зацікавити