Підсумки візиту Анатолія Брезвіна на Житомирщину: регіон готовий до будівництва льодових арен

Сьогодні, 4 серпня, президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін відвідав Житомир, де провів зустріч із очільником місцевої обласної державної Адміністрації Ігорем Гундичем та міським головою Житомира Сергієм Сухомлином.

На сьогоднішній день інтерес до хокею на Житомирщині є досить високим. У регіоні відбуваються турніри з хокею серед аматорських колективів, зокрема, відкритий чемпіонат Житомирської області. Команди «Житомирські крила» та «Арсенал-Полісся» беруть участь в змаганнях Аматорської хокейної ліги у дивізіоні «Любитель» та «Ветеран 50+».

Тому на сьогоднішній день вкрай необхідним для подальшого розвитку хокею є створення відділення хокею з шайбою в місцевій ДЮСШ, а також будівництво спортивних споруд зі штучним льодом. З цього приводу відбулося ґрунтовне обговорення та обмін думками щодо стратегії вирішення цих питань.

Слід зазначити, що голова облдержадміністрації та міський голова особисто зацікавлені у розвитку спорту в цілому та хокею зокрема. Ними були дані відповідні доручення з вирішення цих питань.

«Як тільки у державному бюджеті будуть передбачені кошти на льодові арени, у нас проект вже буде готовий. Якусь частину вартості проекту ми також не проти співфінансувати», – сказав Ігор Гундич.

За інформацією офіційного веб-сайту Житомирської ОДА, вже найближчим часом на Житомирщину приїдуть спеціалісти, які допоможуть визначитися з ділянкою та прорахунком вартості проекту. Тим часом управління сім’ї, молоді та спорту ОДА прораховуватиме вартість створення хокейної школи та тренувань юних спортсменів.


Вас може зацікавити