Підсумки 29-го туру чемпіонату України серед чоловіків

18 січня завершився розіграш 29-го туру чемпіонату України серед чоловіків, у рамках якого «Дніпро» двічі обіграв МХК «Динамо», «Крижані Вовки» сенсаційно вперше в сезоні обіграли «Білий Барс», а «Донбас », завдяки переможному буліту Віталія Карамнова, здобув у Кременчуці 2 бали.

МХК «Динамо» – «Дніпро» 3: 4 (1:2, 0:1, 2:1) і 3:9 (1:3, 1:3, 1:3)

Тур у Харкові своїм поєдинком розпочали аутсайдер поточного регулярного чемпіонату МХК «Динамо» і херсонське «Дніпро», яке займає другу позицію у турнірній таблиці. Варто відзначити, що за два дні ці команди провели два матчі, наганяючи пропущену в 12-му турі зустріч.

У п’ятницю, 17 січня, харків’яни відчули гру і стали набагато впевненіше діяти в атаці, відкривши рахунок в матчі. А потім, пропустивши три шайби від “щук” (відзначилися Жвачкін, Кузьмик і Чернишенко), знайшли в собі сили, і в третьому періоді зусиллями Михайла Геворкяна зрівняли рахунок на табло. Здавалося б, що харків’яни як ніколи наблизилися до сенсації, проте за 5 хвилин до кінця матчу пропустили від Олександра Матерухіна, упустивши перемогу в цій зустрічі.

На другий день херсонці зібралися з силами і налаштувалися завершити поєдинок без зайвих нервів. Відразу це відобразилося і на табло – спочатку рахунок в матчі відкрив Руслан Ромащенко, а потім дубль оформив захисник Дмитро Пугачов. На це харків’яни відповіли голом Михайла Геворкяна в меншості, завершивши період з рахунком 1:3.

Далі «Дніпро» тільки збільшувало розрив між командами, закинувши до кінця матчу ще шість шайб, на що “динамівці” відповіли лише двома влучними кидками.

За підсумком двох матчів форвард “щук” Руслан Ромащенко заробив 5 (1+4) очок, Олександр Каракулько відзначився 4 (1+3) очками, а один з лідерів харків’ян Михайло Геворкян записав на свій рахунок 4 (3+1) очки.

«Білий Барс» – «Крижані Вовки» 1: 2 (0:1, 0:1, 1:0)

Якщо харківський МХК «Динамо» тільки наблизився до сенсації, то «Крижані Вовки» в Білій Церкві її здійснили. У другому матчі туру кияни змогли вперше в сезоні обіграти сусідів по турнірній таблиці, закинувши на одну шайбу більше.

Після поразки «Донбасу» з рахунком 0:5, кияни вирішили не тільки поліпшити свою результативність, а й виїхати до Києва з трьома очками. Хоч «Білий Барс» з самого початку поєдинку почав пресингувати «Вовків», однак, надійна гра в воротах Микити Петленко, а також прагнення бігти вперед, допомогли столичній команді не тільки відстояти свої позиції, але і двічі відзначитися у воротах Кирила Кучера. Варто відзначити, що обидві шайби на свій рахунок записав юний форвард киян Андрій Удовиченко.

У третьому періоді білоцерківцям, зусиллями Микити Лєснікова, вдалося відіграти одну пропущену шайбу, однак цього було мало, щоб перевести матч в овертайм.

Фінальна сирена зафіксувала сенсаційну перемогу киян на виїзді проти «Білого Барса». Після цієї гри, турнірне становище для обох команд не змінилося («Барси» четверті, а «Вовки» – п’яті), лише змінилася кількість балів у «Крижаних Вовків» – їх тепер 17.

 «Кременчук» – «Донбас» 4: 5 ПБ (1:1, 2:2, 1:1, 0:0, 0:1)

Не менш цікавим за напруженням став матч у Кременчуці, де боролися місцевий «Кременчук» і донецький «Донбас». Очікувано, що всі три періоди основного часу і овертайм команди провели абсолютно на рівних, то випереджаючи один одного, то порівнюючи цифри на табло. Перший період завершився з нулями на табло, в другому періоді на шайбу Іллі Коренчука відповів Всеволод Толстушко, а в третій двадцятихвилинці дубль оформив Тимур Гриценко, на що «Донбас» відповів голами Костікова і Подзіньша.

Овертайм на «Айсбергу» став другим поспіль за три дні. 15 сiчня «Кременчук» тут обіграв «Дніпро» під час додаткових 5 хвилин, але з «Донбасом» повторити такий результат не вдалося. Овертайм став четвертим ігровим відрізком в матчі, в якому була зафіксована нічия. Гра перейшла в серію булітів.

У кидках хокеїсти «Донбасу» виявилися трохи точніші, в складі донеччан відзначилися Микита Мілєхін і Віталій Карамнов, але головна заслуга виїзної перемоги належить Степану Горячевських, який своєю ключкою «знешкодив» більшу частину гравців «Кременчука».

Джерело: uhl.ua


Вас може зацікавити