Підсумки 28-го туру чемпіонату України серед чоловіків

«Білий Барс» обіграв МХК «Динамо», «Кременчук» в овертаймі здолав «Дніпро», а «Донбас» всуху обіграв «Крижаних Вовків»

Вчора, 16 січня, завершився розіграш 28-го туру чемпіонату України серед чоловіків, в рамках якого «Білий Барс» на виїзді з різницею в три шайби обіграв МХК «Динамо», «Кременчук» в овертаймі вирвав перемогу у «Дніпра », завдяки вирішальному голу Єгора Серанова, а «Донбас» з першим шатаутом Олександра Качули обіграв «Крижаних Вовків».

МХК «Динамо» – «Білий Барс» 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Тур в Харкові своїм поєдинком почали місцевий МХК «Динамо», який займає останню сходинку в турнірній таблиці, і білоцерківський «Білий Барс», що йде на четвертому місці.

У цьому матчі харків’яни вирішили діяти рішуче, почавши поєдинок “першим номером”, попутно атакуючи ворота Кирила Кучера. Однак тримати свої ворота на замку у “динамівців” до кінця періоду так і не вийшло – за 32 секунди до першої сирени рахунок у матчі відкрив Богдан Грицюк.

Другу двадцятихвилинку “барси” також виграли, «прошивши» Михайла Шевчука ще два рази і збільшивши відрив у рахунку до трьох шайб. У другому періоді по разу відзначилися Роман Благий і Микита Лєсніков.

Відповідати на голи суперника підопічні Олександра Панченка почали тільки під кінець матчу. Після пропущеної четвертої шайби від Юрія Качана, у ворота “барсів” забив Михайло Геворкян.

 
До слова, відразу три гравці «Білого Барса» записали на свій рахунок по два очки – Сергій Бабинець, Микита Лєсніков, Михайло Симчук і Павло Таран. Таким чином, підопічні Костянтина Буценка набрали 3 очки і з 38 балами продовжують займати четверту позицію в чемпіонаті. Харків’яни, з 4 очками, продовжують перебувати на останньому місці.

«Кременчук»  — «Дніпро» 3:2 ОТ (0:0, 1:1, 1:1, 1:0)

Центральний матч туру відбувся в Кременчуці, де лідер турнірної таблиці «Кременчук» приймав віцечемпіона України «Дніпро».

Поєдинок команди провели під девізом «до першої допущеної помилки». Саме це і пояснює нулі на табло в першому періоді. Клуби грали більше від оборони, ніж від атаки, а в воротах впевнено страхували В’ячеслав Новицький та Олександр Хомутов.

Рахунок закинутою шайбою відкрило «Дніпро», відразу зі старту другої двадцятихвилинки влаштувавши «холодний душ» своєму противнику. Однак, кременчужани швидко зібралися з силами і через 14 хвилин зрівняли рахунок на табло. До слова, обидва перших періоди пройшли без вилучень з боку обох команд. Третій період, як і перші два, завершився внічию – голи Єгора Серанова і Дмитра Чернишенка перевели матч у додатковий час.

До слова, це вже другий овертайм для «Дніпра» за останні чотири дні і вдруге поспіль один з гравців команди заробляє вилучення у найвідповідальніший для них момент. І якщо минулого разу з «Білим Барсом» херсонці змогли відзначитися в меншості, то в цьому матчі кременчужани (маючи найкращу реалізацію більшості в цьому сезоні) вкотре підтвердили статистику. Своїм другим голом у матчі відзначився Єгор Серанов, принісши перемогу своїй команді.

Після цієї перемоги “Кременчук” з 71 балом відірвався від «Дніпра» на 15 очок і впевнено закріпився на першій сходинці в таблиці.

«Крижані Вовки» – «Донбас» 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

У Києві тур своїм матчем закривали столичні «Крижані Вовки» і донецький «Донбас». Зважаючи на останню розгромну поразку киян від лідера таблиці «Кременчука» з рахунком 2:12, вчорашній матч проти донеччан закінчився для команди з Києва більш позитивно.

За перші два періоди «Донбас» зусиллями Віталія Карамнова і Микити Мільохіна відправили у ворота Микити Петленка дві шайби, однак скоротити відставання в рахунку кияни так і не зуміли. А в заключному періоді команда Сергія Вітера взяла матч під свій контроль і, відправивши у ворота «Крижаних Вовків» відразу 3 шайби, встановила остаточний рахунок 5:0 на табло.

Варто відзначити, що юний голкіпер донеччан Олександр Качула оформив свій перший шатаут у формі «Донбасу», а нападник Микита Мільохін відзначився дублем.

Джерело: uhl.ua


Вас може зацікавити