Підбито підсумки дитячо-юнацьких змагань в сезоні 2013-2014 років

Сьогодні, 4 квітня, у офісі Федерації хокею України відбулася робоча нарада керівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл та дитячих клубів з фахівцями Федерації.

На зустрічі було підбито підсумки дитячо-юнацьких змагань попереднього сезону. Всього у змаганнях фактично взяли участь 682 юних хокеїсти, які захищали кольори 27 команд у чотирьох вікових категоріях. Учасники наради ухвалили підсумкові місця команд у турнірних таблицях. Працівники виконавчої дирекції представили статистику учасників змагань відповідно до їх віку.

«На даний момент немає доцільності змінювати вікові категорії змагань на наступний сезон. У зв’язку з тим, що окрім категорії 2000 р.н. сформувати ще одну категорію з гравців одного року народження», – заявив відповідальний за проведення змагань менеджер Володимир Дмитренко.

Кількість учасників змагань по рокам народження гравців


Володимир Васильович також зазначив наступне: «Минулого сезону було зіграно 242 матчі. Понад 10 матчів не відбулося з різних причин. Цей чемпіонат став першим, в якому ми на прохання шкіл відійшли від практики знімання очок за неявку на гру. Проте, як показує досвід нинішнього сезону, ми змушені повернутись до цього. Якщо команда не прибуває на гра через хвороби групи гравців і має підтверджуючі документи, то очки з неї не зніматимуться. Інші випадки ми будемо розглядати як неявку на гру без поважної причини».

Керівники хокейних шкіл виступили за збереження існуючого формату змагань у старших вікових категоріях та зміну системи проведення чемпіонату у віковій категорії юнаків 2001-2002 р.н. Наразі робочою є пропозиція тренера команди «Беркут» Вадими Сибірко, який запропонував проведення чемпіонату серед юнаків 2001-2002 р.н. у двох групах, сформованих за спортивним принципом, за коловою системою (з роз’їздами).

Також наступного сезону буде проведено чемпіонат серед юнаків 2003 р.н. Всі учасники наради схвалили рішення щодо проведення чемпіонатів у наймолодшій категорії рік-в-рік починаючи з наступного сезону. Вже зараз свою готовність виступати в чемпіонаті підтвердили команди з Харкова, Києва (дві), Донецька (дві), Вінниці, Сум, Дніпропетровська та Хмельницького. Проте остаточний склад учасників змагання буде відомий влітку.

Одним із найважливіших питань порядку денного стала інформатизація дитячо-юнацьких змагань. Починаючи з наступного сезону учасники змагань будуть самостійно заповнювати анкету спортсмена на порталі змагань Федерації, який наразі знаходиться на завершальній стадії розробки. Кожен бажаючий матиме змогу ознайомитися із заявками команд та фотокартками спортсменів. При цьому практика використання паперових карток учасників буде скасована.

Учасники наради були ознайомлені з проектом порталу та дали схвальні відгуки проекту. Широкому загалу користувачів портал змагань буде доступний найближчим часом, про що буде повідомлено окремо.


Вас може зацікавити