Під гучний барабан «Дніпро» наздогнав «Берсерків» у таблиці

В Щедрий вечір у черговому матчі Української хокейної ліги херсонський «Дніпро» здобув «суху» перемогу на домашній арені та наздогнав харків’ян в турнірній таблиці.

«Дніпро» (Херсон) – «Харківські Берсерки» – 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Шайби: 1:0 – Бондаренко (Басков), 24:52, 2:0 – Кірющенков (Хамматов, Басков), 39:58, 3:0Саврицький (Попов), 58:59.

“Дніпро”: Писаренко; Саврицький – Голубич, Ратушний – Павлов, Панков – Будько, Кардашов; Зайцев – Сєргєєв Попов, Кірющенков Хамматов – Басков, Бондаренко – Бандуркін – М.Дворник, Русаков – Булах – Тищенко. Тренер – Віктор Богатирьов.

“Берсерки”: Шевчук; Александров – Канаплін, А.Лєсніков – Жигалов, Шамардін — Налівайко; Лапков – Сєкірко – Абаджян, Сиротенко – Пойманов – Кашевко, Гузенко – Мельников – Остапенко. Тренер – Ігор Шаманський.

Кидки: 61 (16+27+18) – 21 (14+2+5)
Штраф: 6 (2+2+2) – 14 (2+2+10)

13 січня. Херсон. Арена «Фаворит».

Під акомпонемент гучного барабана та фанатської підтримки по мегафону дніпряни взяли переконливий реванш у харків’ян за болючу поразку двомісячної давнини на цій же арені у Херсоні (3:7).

Вирішальними у зустрічі стали розторопні дії «щук» на підборі у другому періоді: спочатку український джокер дніпрян Кирило Бондаренко вміло зіграв на добиванні, реалізував відкладений штраф, а вже за лічені секунди до перерви гол-близнюка у ворота Михайла Шевчука оформив білорус Віталій Кірющенков. Остаточний рахунок у швидкому відриві у форматі «4 на 4» за хвилину до кінця зустрічі встановив співвітчизник Кірющенкова – захисник Дмитро Саврицький.

Незважаючи на перемогу, коуч «Дніпра» Віктор Богатирьов залишився незадоволений діями підопічних і по гарячих слідах так прокоментував поєдинок: «Дякуємо вболівальникам за підтримку, гравцям – за перемогу, але якість гри залишає бажати кращого. Я незадоволений сьогоднішнім змістом».

А ось до дій свого воротаря – Сергія Писаренка — у тренера навряд чи залишаться питання. Кандидат в національну збірну України не тільки “підчистив” усі кидки по своїх воротах (21), а також блиснув спринтерським ривком на лаву запасних, коли команда заробила відкладений штраф і це допомогло «щукам» в чисельній більшості відкрити рахунок у матчі.

«Не хочу виправдовуватися, але наша команда зібралася лише позавчора, не було ні складу, ні підготовки, багато хто не виходив на лід два-три тижні, але віддав усіх себе в минулій грі в Кременчуці, – зізнався після поразки наставник харків’ян Ігор Шаманський. – Звісно, ми передбачали, що сьогодні очікується тяжкий матч у контексті наших проблем. Що тут говорити, якщо останній раз деякі гравці стояли на ковзанах лише 9 грудня?! Не смію дорікнути хлопцям – вони билися, намагалися, багато оборонялися, але на атаку сил вже не вистачало.

Звичайно, ми намагатимемося виправити ситуацію, збалансувати колектив, посилити його легіонерами, хоча в середині січня це зробити непросто. Все, що нас не вбиває – робить нас сильнішими. Не вперше знаходимося в таких умовах, тож працюватимемо і все буде добре».


Вас може зацікавити