«Перший капітан» – вийшла книга, присвячена Валентину Уткіну

Цими днями побачила світ книга, присвячена маестро українського хокею. Про свого товариша на її сторінках розповідають його найближчий друг – чемпіон Союзу-1961 у складі футбольного київського «Динамо» Анатолій Сучков, олімпійський чемпіон зимових Ігор-1992 Олексій Житник, директор Інституту мікробіології і вірусології, академік НАН України Валентин Підгорський, відомий актор Алім Федоринський, його партнери по команді та вихованці, рідні та друзі.

Дмитро Христич і Олексій Житник, Анатолій Найда і Олександр Победоносцев, Олександр Годинюк і Олег Шафаренко. Розповідаючи журналістам про свою яскраву ігрову кар’єру, кожен з цих знаних майстрів найшвидшої гри в світі неодмінно згадає Валентина Уткіна.

Свого часу 29-річний результативний форвард став першим капітаном новачка елітного дивізіону – хокейного клубу київського «Динамо». Потім працював у тренерському штабі команди з берегів Дніпра. А коли в столичному спорткомплексі «Авангард» відкрилася дитячо-юнацька школа олімпійського резерву «Сокіл», її незмінним директором протягом трьох десятиліть був заслужений тренер України Валентин Павлович Уткін. Тисячі київських хлопців він навчив не тільки впевнено стояти на льоду, але й виховав справжніх чоловіків: хто пройшов «школу Уткіна», запамятали його уроки на все життя.

У січні 2014 року в Києві відбувся перший дитячий міжнародний турнір, присвячений пам’яті блискучого хокеїста і тренера. Змагання стали традиційними і кожної зими збирають у столиці юних талановитих вихованців з різних міст України, а також іноземних держав. На черговому турнірі його учасники отримають екземпляри виданої книги у якості сувенірів.

Книга «Перший капітан»  шана пам’яті легенді вітчизняного хокею, яка присвятила все своє життя улюбленій грі мільйонів. Вона неодмінно зацікавить широку аудиторію – від спортивної громадськості до пересічних читачів.

З питань розповсюдження звертатися за телефоном: +380505035769, E-mail: utkinhattrick@yahoo.com, Уткін Андрій Валентинович.


Вас може зацікавити