Перші особи ФХУ ознайомилися зі структурою організації матчів Національної хокейної ліги

Майже за неймовірним збігом обставин та завдяки результатам роботи останніх місяців представники Федерації хокею України отримали запрошення завітати до серця Національної хокейної ліги – офісу НХЛ у Торонто – і познайомилися з людьми, котрі вже понад 35 років створюють для всього світу найзахопливіші матчі.

Завдяки цим людям, кожен з яких є працівником Ліги понад 30 років, уболівальники в усіх куточках планети мають змогу насолоджуватись найякіснішою картинкою з поєдинків НХЛ.

Постаті, яких ви бачите на цьому фото поряд із тренерами української збірної Вадимом Шахрайчуком та Костянтином Сімчуком, а також виконавчим директором ФХУ Олександрою Слатвицькою, залишаються за кадром. Проте це теж уже свого роду легенди і найбільші професіонали своєї справи. Знайомтеся: Майкл Дж. Мерфі, старший віце-президент НХЛ з хокейних операцій; Шон Елліс, старший директор з хокейних операцій НХЛ; Роб Шик, суддівський менеджер НХЛ. Також у режимі відеозв’язку спілкувався з українськими гостями виконавчий віце-президент з хокейних операцій Колін Кемпбелл, який у цей час перебував на зустрічі менеджерів команд у Нью-Йорку.

Окремо треба зупинитися на постаті віце-президента з хокейних операцій НХЛ Кеї Вітморі, котрий у минулому був воротарем, виступав у НХЛ за «Гартфорд Войлерс», «Ванкувер Кенакс» і «Калґарі Флеймз». Цікаво, що в сезоні-1997/1998, виступаючи за клуб IHL «Лон-Біч Айс Доґс», Кей перетинався з голкіпером «Лас-Веґас Тандер» Костянтином Сімчуком. Найбезпосереднішим чином, адже саме з Вітмором Сімчук провів єдину в кар’єрі бійку на льоду. Зустрівшись через понад 20 років, Кей і Костянтин згадали про той випадок.

Зауважимо, що центр організації усіх поєдинків НХЛ сконцентрований в одному місці і обладнаний найякіснішою апаратурою. Працівники офісу бачать порушення до того, як його може помітити суддя й одразу до них звертаються. При цьому за сотнею екранів стежить кілька осіб. У дні, коли в Лізі проводиться одразу 15 матчів, кількість працівників не перевищує 20-ти. Також супроводжує кожен матч відділ статистики, департамент документації, який відповідає за укладення контрактів і заявок. Це – ще чотири особи.

15 суддів поза льодом отримують до 125 канадських доларів за гру, виконуючи підрядні роботи за сумісництвом. Для них честь – бути частиною команди НХЛ. Загалом у списку таких суддів понад 600, вони отримують призначення на матчі.

Додамо, що офіс НХЛ ще є у Нью-Йорку. Там працює близько 15 осіб, які відповідають за маркетинговий напрям. В офісі у Монреалі базується фінансовий департамент Ліги.


Вас може зацікавити