Перша ланка «Кременчука» здолала БСФК

В черговому матчі Української хокейної ліги «Кременчук» здобув важку перемогу над командою Броварського спортивно-фахового коледжу і продовжив гонитву за лідером сезону «Соколом» у таблиці чемпіонату.

«Кременчук» БСФК (Бровари) – 2:1 (0:0, 0:02:1)

Шайби: 1:0 – Дубінін (Коробов, Денискін), 45:17. 1:1 – Бородай (Портной, Пасманік), 48:06. 2:1 – Коробов (Яковлев, Денискін), 45:17.

29:30 Пасманік не реалізував штрафний кидок (воротар).

«Кременчук»:  Гордюшин; Яковлев – Матусевич, Серанов – Казьянін, Т.Савицький – Забавін, Варава – Сєнік; Коробов – Дубінін – Денискін, Хришпенц – Горлушко – Ворона, Юшков – Гриценко – Тимофєєв, Баснєв – Сібілевич – Толстушко. Тренер – Олександр Савицький.

БСФК: Майко; Логач – Кисельов, Гребеник – Шевчук, Дахновський – Портной, Козловський; Грабовецький – Бешаров – Лісіцин, Алдамжаров – Пасманік – Бородай, Пойда – Панченко – Кривоножкін, Андрющенко, Р.Бойко. Тренер – Олександр Бобкін.

Кидки:
 15 (4+8+3) – 19 (8+7+4).
Штраф: 22 (6+12+4) – 37 (4+8+25).

20 лютого. Кременчук. Арена «Айсберг».

Ця гра зовсім не була схожа на попередній матч за участю цих команд у Броварах, коли суперники влаштували гольову «перестрілку» з дюжиною шайб та впевненою перемогою «Кременчука» – 8:4. Цього разу голів вийшло в рази менше, а до 45-ї хвилини рахунок взагалі тримався – 0:0.

При цьому поєдинок на «Айсберзі» вийшов абсолютно ненудним, з великою кількістю вилучень, хорошими швидкостями і масою гольових моментів. Причому гостріше атакувати вдавалося аутсайдеру БСФК: тільки в другому періоді не використав вихід віч-на-віч Денис Бородай, одразу навздогін не реалізував штрафний кидок Леонід Пасманік і ще в одному випадку при грі в більшості броварчани влучили в штангу воріт Гордюшина. Не дивно, що форвард господарів Максим Юшков, коментуючи гру у другій перерві, віддав належне БСФК і відзначив «дуже добрий рух» броварчан.

Голи вибухнули у третьому періоді і у вирішальний момент своє вагоме слово сказала перша трійка «Кременчука», яка, як і в попередньому матчі у Харкові, закинула всі шайби своєї команди! «Кременчук» у завзятій боротьбі нарешті переміг у основний час та продовжив переслідувати «Сокіл» на фініші регулярного чемпіонату, маючи дві гри у запасі.

«За напругою ця гра була схожа на зустріч розіграшу плей-оф! Так, ми програли за рахунком, але всі бачили, що була рівна гра, де все вирішила позиційна атака «Кременчука» з кидком від синьої лінії та підставлення ключки перед воротарем… В цілому ж, ми створили багато моментів, мали щонайменше три 100-відсоткові шанси забивати, але у господарів чудову гру продемонстрував воротар Гордюшин, втім, як і наш голкіпер Майко, – коментує результат поєдинку керманич БСФК Олександр Бобкін. – Гадаю, вийшла дуже інтригуюча та напружена гра. На мою думку, каскад матчів проти лідерів УХЛ вивів нашу команду на новий рівень – ми додаємо. За рахунок того, що граємо щільно та активно, а швидкості на тренуваннях та в МХЛ, де ми також беремо участь, сильно відрізняються».

«БСФК – молодці, броварчани змусили нашу команду віддаватися грі, викладатись по максимуму, хоч і не всі у нас це робили. Є питання щодо дисципліни, дуже багато непотрібних вилучень нахапали, – каже головний тренер «Кременчука» Олександр Савицький. – Отже, попереду у нас поєдинок у Херсоні, готуватимемося і налаштовуватимемося лише на майбутню зустріч і вкотре не відволікатимемося на перегони за перше місце з «Соколом».


Вас може зацікавити