Перебуваючи на Луганщині, Анатолій Брезвін зустрівся з губернатором області

Говорячи про історію появи хокею в луганській області, треба згадати “Палац Спорту” в Сєверодонецьку, який був побудований за типовим для тих років проєктом і став домашньою ковзанкою для місцевого “Хіміка”, який виступав у Другій лізі чемпіонату СРСР, а за часів незалежності останнє брав участь в чемпіонаті України 2003-04 років. На жаль, після того, як обладнання вийшло з ладу, Палац спорту перестав функціонувати як льодова арена, а згодом, взагалі, перейшов у приватну власність.

Пам’ятаємо, що у 2013 році в місті Луганськ в рамках програми “Хокей України” була побудована льодова арена, яка зараз перебуває на неконтрольованій території. Станом на сьогодні, в області немає жодної споруди зі штучним льодовим покриттям, в той час, як у всіх сусідніх регіонах (Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях) або триває відкриття нових арен, або на базі наявних плідно працюють ДЮСШ чи відділення з хокею.

Саме тому, черговим маршрутом для робочої поїздки президента Федерації хокею України Анатолія Івановича Брезвіна була обрана Луганщина, де він зустрівся з губернатором області паном Гайдаєм Сергієм Володимировичем.

Поїздка була присвячена розвитку спортивної інфраструктури для льодових видів спорту і відтак, залученню для зайнять хокеєм місцевих жителів.

На зустрічі також були присутні: керівник відокремленого підрозділу ФХУ в Луганській області Ігор Єдапін та Антон Волохов очільник департаменту культури та спорту Луганської облдержадміністрації
Співбесіда розпочалась з активного обговорення наданих проєктів будівництва льодових арен та аналізу ситуації, що склалася на сьогодні в регіоні з реалізацією спортивних інфраструктурних проєктів. Треба зазначити, що керівництво області постійно працює в цьому питанні, намагаючись втілювати в життя подібні будівництва, окрасою яких є повна відбудова і реновація спортивної бази в Кремінній, яка зазнала значних пошкоджень під час бойових дій. Сергій Володимирович, який, до речі, народився саме в Сєверодонецьку, особисто опікується подібними проєктами, які мають першочергову важливість не тільки для поновлення зайнять спортом, але й, власне, для повернення своїх земляків до мирного повсякденного життя.

Була проаналізована перспектива відведення земельних ділянок, та фінансові можливості області щодо побудови нової льодової арени, з одного боку, а з іншого створення можливостей, щоб історичний, не тільки для міста, але й для всього регіону, “Палац спорту” отримав нове дихання і став не тільки осередком спорту, але й центром культури та відпочинку містян.


Вас може зацікавити