Олексій Войцехівський – найкращий бомбардир в історії Континентального кубка

Минулого вікенду визначилися переможці двох квартетів першого раунду Континентального кубка. З групи А єдину путівку до наступної стадії турніру здобув хорватський «Сісак», який виграв усі три матчі. Тріумфаторами групи В теж зі стовідсотковим показником стали хокеїсти турецького «Буз Адамлара», за який у кінцівках двох матчів грав молодий український воротар Станіслав Теплицький. Третє місце в цьому квартеті посіли литовські «Панкс» з Вільнюса, за які дуже непогано відіграв голкіпер національної збірної України Сергій Писаренко.

У групі А друге місце посів естонський «Вяльк» з Тарту. В цій команді однією з найпомітніших постатей був 35-річний український нападник Олексій Войцехівський. У трьох матчах він закинув 2 шайби і віддав 4 асисти і тим самим вийшов на перше місце в списку найкращих бомбардирів за історію. З 2015 року по нинішній вихованець київського «Сокола» у 23-х матчах провів 15 голів і віддав 33 передачі. Окрім «Вялька», в Континентальному кубку Войцехівський грав за турецький «Зейтінбурну».

Цікаво, що в топ-10 цього списку – відразу три українці.

Топ-10 бомбардирів за історію Континентального кубка

48 (15+33) – Олексій Войцехівський (Україна)
45 (21+24) – Станіслав Мухачев (Болгарія)
38 (21+17) – Марк-Андре Тінель (Канада)
33 (15+18) – Алєксєй Йотов (Болгарія)
29 (13+16) – Нікандрош Ґаланіш (Угорщина)
28 (18+10) – Олег Задоєнко (Україна)
27 (7+20) – Жюльєн Десросьєр (Канада)
26 (17+9) – Серкан Ґюмюш (Туреччина)
25 (11+14) – Данило Дідковський (Україна)
24 (12+12) – Роман Романенко (Білорусь)

Матчі другого раунду Континентального кубка відбудуться 14-16 жовтня. В групі С у французькому Анжері гратимуть місцеві «Анжер Дакс», угорський «Ференцварош», румунська «Чіксереда» і хорватський «Сісак». Поєдинки групи D відбуватимуться в італійському Азіаґо. Там гратимуть місцевий клуб «Азіаґо Хокей», словенський «Акроні» з Єсеніце, сербська «Войводина» з Нови-Сада і турецький «Буз Адамлар» зі Стамбула.

В третій раунд теж виходять переможці квартетів. На цій стадії 18-20 листопада почне виступ український віце-чемпіон «Кременчук». Команда Олександра Савицького боротиметься за одну з двох путівок у Фінал чотирьох у словацькій Нітрі з однойменним місцевим клубом, польською «Унією» з Освенцима і переможцями групи D другого раунду.

Вас може зацікавити