Олександр Савицький: презентація чемпіонату світу дуже сподобалась

Головний тренер національної збірної команди України з хокею Олександр Савицький в інтерв’ю телеканалу XSPORT поділився своїми враженнями від презентації чемпіонату світу з хокею 2017 року, яка сьогодні відбулася у київському Палаці спорту.

– Особисто мені презентація дуже сподобалась. Так, як було підготовлено цей захід, я сподіваюся, що ми так же зможемо провести й сам чемпіонат світу. Мені дуже сподобалось.

Талісмани вам сподобалися? Згадали дитинство?

– Зараз вмикаєш телевізор – і козаки кругом. Тому не таке вже це й дитинство. Талісмани нормальні. Кажуть, що вони не дуже агресивні. Думаю, агресію ми залишимо в команді (посміхається). А так нормальні талісмани, думаю, нам вони допоможуть.

Багато говорили про силу суперників. Зараз є ажіотаж, багато уваги. Чи не буде це заважати нашій команді більше, ніж самі суперники?

– Вся ситуація навколо чемпіонату світу, який відбувається вдома, хвилююча. Але долаючи будь-які перешкоди, ми стаємо сильнішими. Тим цікавіше нам буде грати і, сподіваюсь, перемагати. Труднощі загартовують. А хвилювання перед рідною публікою – це звичайні речі, ми їх зможемо подолати.

Які найближчі плани команди?

– 10 грудня ми збираємось у Броварах. На зборах працюватимуть п’ять ланок та три голкіпери. Проведемо триденний збір. 14 грудня вилітаємо до Польщі, де проведемо три матчі (проти Казахстану, Польщі та Кореї). Суперники гідні, сподіваюся, ми теж виступимо гідно. Також перевіримо гравців, які не грали за збірну, які зараз себе проявили і на допомогу яких ми сподіваємось. Всі викликані на збір гравці представляють Українську хокейну лігу.


Вас може зацікавити