Олександр Пересунько: «У збірній ніхто про клубні справи не говорить. Хіба жартома»

Нападник Олександр Пересунько видав дуже сильний старт сезону у внутрішньому чемпіонаті і Лізі чемпіонів, виступаючи за «Донбас». Тепер гравець хоче проявити себе на рівні національної збірної. Разом з головною командою країни Пересунько готується до виступу на Меморіалі Тамаша Саркозі, який є етапом серії Euro Challenge. Після першого для нашої збірної тренування у будапештському спорткомплексі «Тюскенарок» хокеїст поділився враженнями від роботи і мікроклімату в колективі.

– Мені ця арена трохи знайома, – бере слово Олександр. – Колись приїздив сюди на турнір з юнацькою збірною України (до 18 років). Хороший стадіон. Крига тут трохи відрізняється від тієї, до якої ми звикли на більшості українських ковзанок. Тут лід трохи м’якший. Треба вкотитися, звикнути. Одне тренування вже провели, ще одне проведемо завтра. Специфіка тренувань звична – зігруємо трійки нападу, працюємо над тактикою. Це головне, що нам зараз потрібно.

– Досі ви не працювали під крівництвом тренера Вадима Шахрайчука. За період триденних зборів у Броварах і зараз у Будапешті вже встигли знайти спільну мову?

– Нам було нескладно порозумітися. Хороший спеціаліст, працювати цікаво, все мене влаштовує. Та й загалом якась адаптація в команді була зайвою, оскільки всіх хлопців давно знаю. Колектив у нас хороший. Головне, щоб ми залишалися згуртованими на льоду і поза ним. Тоді у нас все може вийти. Добре, що є такі міжнародні паузи. Вони – мов ковток свіжого повітря і змога оцінити наш рівень.

– Збірна зібралася через лічені дні після Класичного дербі українського хокею між «Донбасом» і «Соколом». Відлуння цього протистояння якось впливає на стосунки між збірниками?

– Ні, звісно. Коли ми з’їжджаємося до лав збірної, то стаємо однією командою. Ніхто про клубні справи не говорить. Іноді буває, що можемо за щось одне одного підколоти. Але то в жартівливій манері. В мене особисто прекрасні стосунки з усіма хлопцями, зокрема тими, хто представляє «Сокіл».

– Про майбутніх суперників – збірні Італії та Угорщини – уяву маєте?

– Зізнаюся, що практично ні. Окрему інформацію чув, але чіткої уяви про силу суперників вона не дає. В угорців – канадський тренер, це має бути важко і цікавіше одночасно. Якщо ці суперники сповідують такий хокей, який показували суперники «Донбаса» в Лізі чемпіонів, то це має бути інтригуюче. 

VBET Ukraine — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею


Вас може зацікавити