Олександр Койда: «Гол у стилі Макдевіда сподобався не лише партнерам, а й моїй бабусі»

У поточному сезоні у 12-ти іграх чемпіонату України шість команд закинули у складчину 79 шайб, але одна з них виглядає винятковою та є окрасою всього стартового відрізку сезону. Її автор – 19-річний нападник «Дніпра» Олександр Койда, який створив гол-шедевр через весь майданчик, обігравши по ходу трьох хокеїстів «Сокола» та воротаря.

– Олександре, насправді творчий гол вийшов! Чи задоволений власною «ручною» роботою?

– Задоволений тим, що нарешті вдалося забити! Я не вперше здійснював сольні проходи в офіційних іграх, але раніше Фортуна відверталася від мене – не виходило результативно завершити свій рейд. Але зрештою зірки зійшлися! Звичайно, не обійшлося без частки везіння, коли в завершальній фазі шайба вдало зірвалася з гака і потрапила в «будиночок» воротареві Дмитру Кубрицькому.

– Успіх – плід копіткої праці на тренуваннях?

– Саме так. Тут ще варто відзначити тренерський штаб, а саме асистента головного тренера Руслана Віталійовича Борисенка, який не дає нам нудьгувати як на ЗФП, так і на льоду, насичуючи наші заняття цікавими тренуваннями з елементами єдиноборств та боротьби сам на сам.

– Рідкісний за красою гол у лізі партнери відзначили гідно?

– Так, порівняли із шайбою енхаелівської зірки Коннором Макдевідом, який чимало шайб наштампував у сольному проході на швидкості. На лаві запасних, та й у роздягальні після матчу, пролунали репліки на кшталт: «Вау, Макдевід тепер грає у чемпіонаті України». Приємно, що на гол відреагували не лише партнери по команді, а й засипали привітаннями хокеїсти інших команд. А ще обидві мої шайби принесли море задоволення мамі, татові та моїй 77-річній бабусі, яка мені теж написала та привітала після гри!

– Для повного щастя не вистачило лише перемоги вашому «Дніпру»… Як так вийшло, що розгубили фору у дві шайби та чотири рази пропустили від «Сокола» у третьому періоді?

– Гадаю, втратили на мить концентрацію за рахунку 4:2 на нашу користь, отримали пару вилучень і як наслідок контроль над грою перейшов до «Сокола». Прикро поступатись у такому поєдинку, але ми обов’язково проаналізуємо зустріч, розберемо помилки та станемо сильнішими. Думаю, що «Сокіл» нашій команді цілком «по зубах» і «Дніпро» має всі перспективи перемагати киян у наступних матчах сезону.

– За весь минулий сезон на дорослому рівні тобі так і не вдалося відзначитись голом у складі броварського БСФК (21 гра, 0 шайб), а тут одразу дубль у ворота «Сокола» на початку сезону. У чому секрет?

– У мене немає пояснення торішньому «затишшю», бо травм не було, ігрової практики вистачало, вимог до себе не знижував і жодних проблем не виникало. Моменти створювалися, але шайба не йшла у ворота. Так буває.

Які завдання ставиш перед собою на сезон?

– Завдання-мінімум я вже виконав (сміється). А якщо серьйозно, то у мене є свої орієнтири на чемпіонат і весь сезон, але через забобонні моменти не хотів би їх оголошувати публічно. Якщо ж узагальнити, то в планах підвищувати майстерність у кожній грі та допомагати команді прогресувати в ході сезону.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити