Олександр Годинюк: гравці працюють з великим бажанням

Після заключного дня тренувань у Донецьку прес-служба Федерації поспілкувалась із тренером національної збірної команди України Олександром Годинюком.

– Сьогодні команда провела двосторонній контрольний матч. Основним завданням на гру була надійна гра у обороні, з чим хокеїсти впорались. Про це свідчить підсумковий рахунок 1:0 на користь команди «зелених». Єдину шайбу у грі закинув Олександр Матерухін.

На чемпіонаті світу набагато важливіше буде не пропустити у власні ворота, аніж намагатися «перестріляти» суперників.

Чи задоволені якістю гри?

Сподобалися швидкості. Всі гравці діяли з великим бажанням. Проте працювати є над чим. Окрім цього, гравці розуміли, що в цьому матчі тренери визначалися із тими хокеїстами, які продовжать боротися за місце у складі команди.

Сьогодні ми визначилися зі складом команди, яка поїде на заключний етап підготовки до Хабаровська. За рішенням тренерського штабу в заключному етапі підготовки не братимуть участь Сергій Черненко з «Компаньйон-Нафтогазу» та Шаміль Рамазанов з ХК «Рязань» (ВХЛ).

Як виглядають молоді гравці на фоні більш досвідчених партнерів?

Дуже непогано. Особливо тішить ігрова форма Павла Падакіна. Гадаю, що він може відігравати серйозну роль у грі команди. Проте ми потримали у руках ще не всіх хокеїстів – Олег Тимченко та Олег Шафаренко приєднаються до нас безпосередньо перед вильотом до Хабаровська. Розраховуємо і на Віталія Люткевича, який продовжує у складі пермського «Молота» боротися за Кубок Братіни.

У Хабаровську і визначимось із остаточною заявкою команди на чемпіонат світу.

Чи буде можливість у тренерського штабу слідкувати за підготовкою команд-суперниць?

Звичайно ми намагаємося тримати руку на пульсі подій, що відбуватимуться у стані наших суперників. Ми отримаємо максимально можливу інформацію про контрольні ігри між Словенією, Австрією та Угорщиною. Про словенців та австрійців ми зробили висновки за їх виступом на Олімпіаді у Сочі. У Хабаровську ми побачимо у дії команду Японії, будемо збирати інформацію і про корейців.


Вас може зацікавити