Олександр Федоров: «У нашій збірній обидва воротарі непоганого рівня»

До старту юніорського чемпіонату світу в дивізіоні 1В залишилося чотири дні. Сьогодні, 8 грудня вранці наша національна команда вилетіла до Будапешта, де проведе товариські поєдинки проти угорців та італійців і остаточно визначиться зі складом на першість планети. З польовими гравцями, бо воротарську бригаду тренерський штаб обрав ще напередодні. Про готовність Дмитра Кубрицького і Семена Майка до чемпіонату світу прес-службі Федерації хокею України розповів тренер голкіперів нашої збірної Олександр Федоров.

– Олександре, у нашій команді є поділ на першого і другого воротарів?

– Наразі точно ні. Принаймні, вирішили, що в першому товариському поєдинку в Будапешті гратиме Кубрицький, а в другому – Майко. А далі подивимося. Попередній план у нас є, але будемо відштовхуватися від підсумків товариських матчів. У будь-якому разі на чемпіонаті світу гратимуть обидва голкіпери.

– Воротарську бригаду прийнято сприймати як єдине ціле. Її якість вас задовольняє?

– Так. Обидва воротарі непоганого рівня, немає відвертого першого номера і резервіста. В разі потреби один може безболісно підмінити іншого.

– Якщо Кубрицький проводить за «Сокіл» другий повноцінний сезон, то Майко повернувся в Україну лише нещодавно і провів за «Білий Барс» в УХЛ вісім матчів.

– Це немало. Тим паче, що Семен у «Білому Барсі» має багато роботи, його закидають кидками. Практики Майко має багато. У поєдинку з «Донбасом» Семен тримав рахунок 2:0 майже до завершення гри. Ми свідомо дали Майку змогу зіграти обидві зустрічі проти збірної Польщі на попередніх зборах. Щоб подивитися, в якому він стані. Там Семен зіграв на дуже пристойному рівні. Тренерський штаб ним задоволений. Сподіваюся, наші враження залишаться ідентичними й після чемпіонату світу.

– Дмитрові Кубрицькому ви дали змогу під час зборів відлучитися в клуб і провести за «Сокіл» матч проти «Кременчука».

– Це була домовленість головного тренера збірної Олександра Бобкіна і наставника «Сокола» Олега Шафаренка. Я це рішення підтримав, бо Діма ж поїхав у клуб грати, отримувати ігрову практику, а не сидіти на лавці.

– Підготовка воротарів під час зборів відрізняється від підготовки польових гравців. Над чим впродовж тижня тренувань у Броварах працювали ви?

– Сконцентрувалися на техніці, виконували кидкові вправи. Це впродовж тих 15-ти хвилин, які нам давали перед кожним тренуванням. А на землі хлопців особливо не навантажували. Було пару тренувань – одна над підтримкою м’язів, інша спрямована на координацію. А розтяжки хлопці самі робили. Вони вже дорослі, самі знають, що їм треба.  

– Гру воротарів суперників на чемпіонаті світу аналізували?

– Так. Впродовж усіх зборів ми переглянули вдосталь матчів кожного з п’яти суперників і проаналізували дії кожного хокеїста. Воротарів зокрема. В кожної команди сильні голкіпери, але виділяти нікого персонально не буду, а то зроблю це і він проти нас усе зловить. Сподіваюся, що наші хлопці заб’ють кожному воротареві суперників, і не по одній шайбі, а по кілька.


Вас може зацікавити