Олександр Бобкін: «Виграла команда, вдало відіграли всі чотири ланки»

Наставник юніорської збірної України прокоментував перемогу команди в товариському матчі над угорцями. В цій зустрічі українці поступалися 2:5, але здобули перемогу 6:5 в овертаймі.

– Олександре, перший період наша команда програла 1:4. Які причини такого слабкого дебюту?

– Причин кілька. Ми не грали в цьому складі. Хлопці не відразу дослухалися до вимог тренерського штабу, не зіграли за завданням.

– Після першого періоду ви замінили воротаря – випустили замість Семена Майка Дмитра Кубрицького. Наскільки ця заміна виявилася ключовою?

– Команда вийшла на перший період незібраною. Семен – не виняток. Він потрапив під роздачу. Ми в нього вірили, віримо і будемо вірити. Кубрицький відіграв добре, але обидва голкіпери для нас залишаються рівноцінними. Нинішній матч на наше ставлення не вплинув. Завтрашній матч проти італійців зі стартових хвилин розпочне Семен.

– Чотири з шести шайб у цій зустрічі закинули представники першої ланки. Це ілюстрація їх зіграності?

– Молодці. По-перше, трійка нападників зіграна, бо грає в одному клубі («Соколі» – прим.). Крім того, вони підсилилися оборонцем Артуром Чолачем. А взагалі, забивала не зовсім перша ланка, а комбіновані бригади. Дві шайби Данило Коржилецький закинув у більшості, коли на льоду був Данило Трахт, який у рівних складах грає в іншій трійці нападу. Денис Гончаренко закидав у меншості, а його партнери за нападом Сімчук і Коржилецький у меншості не грали взагалі. Це я до чого. Виграла команда, вдало відіграли всі чотири ланки, усі виконали те завдання, яке я перед ними ставив. Хтось забивав, а хтось ловив на себе шайби. Сьогодні відзначилися одні хокеїсти, завтра відзначаться інші. В нас усі чотири ланки рівних. Тому не дивуйтеся, якщо завтра більше закидатимуть представники другої п’ятірки, а на чемпіонаті світу також проявлять себе представники третьої й четвертої. Ми свідомо готуємо команду так, щоб не залежати від окремо взятих гравців чи ланок. Грає команда.

– Дуже вдало провів кінцівку зустрічі Артур Чолач. Це говорить про те, що він вже адаптувався до європейського часового поясу після прильоту з Канади?

– Чолач – гравець першої національної збірної і представник однієї з найсильніших юніорських ліг світу. Він – лідер команди. Ми всі чекаємо від Артура такої гри. Сьогодні він виконав свою роботу якісно.

– Попереду матч з італійцями. Для вас за два дні до старту чемпіонату світу важливий результат гри чи найперше турбує якість?

– Важливий зміст, те, як люди виконують тренерське завдання, наскільки колектив згуртований. Якщо ці компоненти будуть на рівні, то результат від нас нікуди не дінеться.


Вас може зацікавити