Олександр Бобкін: «Свідомо не викликали до Угорщини лідерів збірної України»

Юнацька збірна України (U-18) продовжує готуватися до наступного ЧС-2023 у першому дивізіоні групи A. На даному етапі у «синьо-жовтих» вояж до Будапешту. У столиці Угорщини українські юнаки проведуть короткостроковий навчально-тренувальний збір, який включає до себе  чотири матчі: один товариський поєдинок проти збірної Угорщини U-17 і три зустрічі в рамках міжнародного турніру U18 Olympic Hopes з командами Угорщини, Італії та Польщі. Перед від’їздом української команди до Будапешту головний тренер збірної України Олександр Бобкін відповів на запитання прес-служби ФХУ.

– Олександре Васильовичу, які завдання ставить перед собою тренерський штаб у рамках угорського збору?

– Як і завжди для швидкоплинних турнірів – перегляд кандидатів для поїздки на чемпіонат світу навесні наступного року. Хочемо побачити у справі якнайбільше гравців титульного 2005 р.н., які й складуть кістяк команди у Будапешті. Саме тому на учбово-тренувальний збір до Угорщини ми усвідомлено не взяли жодного хокеїста 2006 р.н., які брали участь на нещодавньому турнірі у чеському Тршинці.

– Які побоювання перед початком збору? Що турбує тренерський штаб?

– З моменту останнього збору в Кошице в липні не всі хлопці мали змогу регулярно тренуватися або не мали льодової практики, займаючись, наприклад, роликами на землі. Хтось із хокеїстів довго не міг знайти собі клуби, тож далеко не всі кандидати набрали оптимальні ігрові кондиції. Цей момент дещо насторожує.

– Чи вдалося зібрати бойовий склад?

– Такого завдання не стояло. Бойовий склад комплектуватимемо навесні 2023 року на чемпіонат світу. А зараз ми подивимось у роботі групу гравців, яких ще не викликали цього року на збори чи тих, хто не зміг себе належним чином проявити у Кошице під час тижневого циклу підготовки. Даємо гравцям шанс себе показати та проявити в умовах бойового турніру. У чотирьох матчах за п’ять днів, гадаю, тренери отримають відповіді: хто з себе що уявляє.

Крім того, треба враховувати і той факт, що не всі кандидати зараз доступні для нас: хтось знаходиться за океаном і готується до нового сезону у тренінг-кемпах у США, у когось розпал підготовки в Європі та хлопці просили їх не викликати на кінець серпня, щоб закріпитися у своїх клубах.

— Немає й у складі і групи лідерів, включаючи капітана Гавриїла Сімчука.

— Багатьох лідерів з Європи та України ми вже переглянули у Кошице та Тршинці та переконалися у їхній кваліфікації, включаючи Сімчука. З багатьма хлопцями ми маємо домовленості, тому на даному етапі ми їх усвідомлено не викликали, щоб визначитися з можливостями інших виконавців.

– Як думаєте, чи буде зустріч з Угорщиною-U18 носити принциповий характер для нашої команди?

– Те, що ми їм програли на останньому ЧС-2022 в Асіаго і поступилися першим місцем, вважаю, не матиме жодного значення. Ні для нас, ні для угорців. Склади наших команд змінилися практично цілком, тому додаткову інтригу ця зустріч навряд чи нестиме. У тренерів та гравців на даному етапі стоять абсолютно інші завдання.

– Кого з гравців бачите у ударній п’ятірці команди у Будапешті?

– Подивимося у понеділок хто у якій формі і потім визначимо ударну зв’язку.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

 

Збірна України (U-18)

Воротарі: Роман Батіг, Егор Жуков.

Оборонці: Віктор Білоус, Артем Іщенко, Олександр Курзенков, Андрій Пуздрановський, Ярослав Россоха, Валентин Тельнов, Дмитро Шевчук.

Нападники: Данило Байда, Ілля Байда, Степан Герасименко, Олександр Гуцу, Данило Долін, Максим Жеребко, Антон Лукін, Денис Нагорнюк, Макар Ополинський, Анатолій Ревука, Андрій Саєнко, Ілля Собченко, Лев Стасюк.

Товариський матч

23 серпня (вівторок)

Угорщина (U-17) – Україна (U-18) *19.15 (київський час)

U18 Olympic Hopes Tournament

Будапешт (Угорщина)

25 серпня (четвер)

Польща (U-18) – Італія (U-18) *16.30 (київський час)

Угорщина (U-18) – Україна (U-18) *20.00

26 серпня (п’ятниця)

Італія (U-18) – Україна (U-18) *16.30

Угорщина (U-18) – Польща (U-18) *20.00

27 серпня (субота)

Україна (U-18) – Польща (U-18)  *11.30

Угорщина (U-18) – Італія (U-18) *15.00

 

Вас може зацікавити