Олег Ігнатьєв – старший тренер юніорської збірної команди України

Серед питань порядку денного засідання виконавчого комітету Федерації хокею України було призначення старшого тренера юніорської збірної команди України. Нагадаємо, минулого сезону наша команда на чемпіонаті світу в Італії посіла третю сходинку.

«Минулого сезону мені було доручено кураторство юніорської збірної. З того часу ми провели серйозну роботу. На сьогодні ми знаходимося на фінальній стадії розробки програми підготовки команди до чемпіонату світу, – зазначив куратор команди, віце-президент Федерації Георгій Зубко. – Враховуючи той факт, що більшість кандидатів до складу команди вже тривалий час виступають під керівництвом одного наставника та показують високі результати, я рекомендую виконкому призначити на посаду старшого тренера юніорської збірної команди України Ігнатьєва Олега Васильовича».

Президент Федерації Анатолій Брезвін високо оцінив роботу попереднього штабу та вказав на головні принципи формування нового тренерського штабу.

«Штаб Євгена Аліпова проявив себе добре. Результат говорить сам за себе – вперше за тривалий час наші юніори повернулись з чемпіонату світу з комплектом нагород. Тому ми вдячні Євгену Аліпову та Ігорю Архіпенку за проведену роботу. Втім Євген Леонідович перейшов на роботу з більш молодими вихованцями. Ми ж не відмовляємось від практики запрошення до збірної тренера, що підготував основну групу кандидатів. Якби нам це не подобалося, а на чемпіонатах світу ми завжди є наймолодшою командою. Нам вкрай бракує гравців титульного віку. І цей сезон не стане виключенням. Навіть більше – спортсмени 2000 року народження, скоріш за все, складатимуть основу команди. Найкращі серед них зосереджені в руках у одного тренера, а результати цієї команди – перемоги як на внутрішній арені, так і в чемпіонаті Білорусі – заслуговують на серйозну повагу», – висловив свою думку президент Федерації Анатолій Брезвін.

 

За результатами голосування Олега Ігнатьєва було призначено Рішення щодо призначення Олега Ігнатьєва було прийнято одноголосно. Олег Васильович приступив до фінального формування програми підготовки команди до чемпіонату світу, яка за словами Георгія Зубка готова вже на 90 відсотків і потребує лише часткової корекції.

Олег Ігнатьєв подякував членам виконкому за виказану довіру та зазначив наступне: «Якщо говорити про рівень готовності, то в загальному розумінні ми готуємося вже 10 років. Я вважаю, що ми готові до будь-яких випробувань. Кістяк команди відсотків на 60-65 зібраний у «Беркуті». Зрозуміло, що нам потрібні будуть навчально-тренувальні збори та контрольні матчі для того, щоб до чемпіонату світу привести всіх кандидатів до збірної під один знаменник. Що стосується глобальних завдань, то мій план простий: вирощувати та виховувати в дітях справжніх професіоналів, які зможуть проявити себе на найвищому рівні».

На одному із найближчих засідань виконкому Олег Ігнатьєв має представити програму підготовки, а також надати пропозиції щодо формування свого тренерського штабу. Також перед тренерським штабом будуть сформовані завдання на найближчий сезон.


Ігнатьєв Олег Васильович

Народився 7 березня 1971 року

Закінчив Бєлгородський держаний педагогічний університет

З 12 років займається хокеєм з шайбою

Тренерську діяльність розпочинав в якості дитячого тренера в місті Бєлгород, Росія

З 2004 року працював в хокейній школі «Дружба» (м. Харків)

В 2006 році зібрав команду дітей 2000 року народження, котрих навчає та тренує по сьогоднішній день.

З 2011 по 2014 рік працював в ДЮСШ «ХТЗ», (м. Харків). Команда юнаків 2000 року народження, очолювана Олегом Ігнатьєвим, у сезоні 2013-2014 років посіла перше місце у чемпіонаті України з хокею з шайбою у своїй віковій категорії.

З 2014 року і по теперішній час працює на посаді головного тренера ДЮСШ «Беркут» (м. Київ). Команда юнаків ДЮСШ «Беркут» 2000 року народження  під його керівництвом стала чемпіоном України (сезони 2014-2015р.р. та  2015-2016р.р.) та посіла перше місце у відкритій першості Республіки Білорусь у сезоні 2015-2016 років.


Вас може зацікавити