Офіційно: суд відхилив чергову позовну заяву «Донбаса» щодо порушення ФХУ їх прав

Хокейний клуб «Донбас», його сателіти і ЗМІ, які належать власникові цього ХК продовжують надавати неправдиву інформацію щодо діяльності Федерації хокею України. Зокрема чиняться дії не лише шляхом публікації матеріалів відверто тенденційного характеру, але й робляться звернення до судів загальної юрисдикції, для того, щоб максимально перешкоджати діяльності ФХУ. Як відомо, реакція на деструктив теж вимагає багато часу.

 Зокрема клуби «Донбас», «Білий Барс» і «Динамо» (Харків) зробили позивну заяву щодо загальних зборів ТОВ «Українська хокейна ліга», які відбулися 30 вересня 2021 року. Нагадаємо, що порядком денним цього засідання був розгляд питання щодо включення до числа учасників товариства клубів «Сокіл» (Київ), «Рулав Одд» (Харків), «Дніпро» (Херсон), «Краматорськ» і «Маріуполь». Щоб усі учасники, які беруть участь у змаганнях УХЛ, мали рівні права і були представлені в ТОВ «УХЛ» поряд із тими клубами, які перебували в числі співзасновників раніше. Бо доходило до абсурду: клуб «Динамо» (Харків), який уже два роки не бере участі в національному чемпіонаті, має більше повноважень у прийнятті рішень, ніж ті клуби, які впродовж цих двох сезонів у лізі виступають. 

Вчора, 22 грудня було винесене рішення щодо залишення позовної заяви без розгляду у зв’язку з тим, що клуби-позивачі не надали належним чином завірених документів, які підтверджували б наявність порушень бодай якогось із їх прав. Також відхилене клопотання про забезпечення виконання позову шляхом накладення заборони проведення реєстраційних дій щодо рішень від 30 вересня. 

Нагадаємо, що представники «Донбаса», «Білого Барсу» і харківського «Динамо» на засідання 30 вересня не з’явилися, чим унеможливили прийняття рішення про включення до числа учасників ТОВ п’яти клубів, які беруть участь у чемпіонаті України-2021/2022. Як відомо, щоб прийняти рішення про перерозподіл часток, необхідне стовідсоткове волевиявлення чинних учасників ТОВ. На той момент учасниками товариства була Федерація хокею України (з часткою 50%), «Кременчук», «Донбас», «Білий Барс» і харківське «Динамо» (по 12,5%). 

Зауважимо, що відхилений учора позов – уже четвертий цьогоріч, в якому відмовлено переліченим клубам у судах загальної юрисдикції. 

Наразі в суді першої інстанції розглядається ще один позов, у якому стверджується, що ФХУ незаконно заволоділа 50% статутного капіталу ТОВ «УХЛ» у липні 2021 року. Ця заява теж не має достатнього правового підґрунтя, щоб бути задоволеною, бо жодні з прав не порушувалися, адже керівники всіх наявних на той час співзасновників ТОВ «УХЛ» («Донбасу», харківського «Динамо», «Білого Барсу» і «Кременчука») були особисто присутніми і проголосували за збільшення статутного капіталу. Їхні частки не зменшувалися, а ФХУ збільшила статутний капітал на 100%, завдяки чому отримала 50% корпоративних прав.

 


Вас може зацікавити