Офіційно: латвійський хокеїст Яніс Воріс не був дискваліфікований ФХУ

Федерація хокею України змушена відреагувати на активно поширювану деякими засобами масової інформації неправдиву інформацію щодо латвійського хокеїста Яніса Воріса, котрий розпочинав нинішній сезон у складі донецького «Донбасу», а нещодавно повернувся на Батьківщину і 12 лютого дебютував за клуб «Моґо». 

Згадувані ЗМІ дезінформують хокейну громадськість, мовляв, гравець Воріс зіграв у чемпіонаті Латвії попри дискваліфікацію ФХУ. Насправді Яніс не потрапив у санкційний список причетних до участі в так званій «суперлізі». Це легко перевірити, перейшовши за посиланням на офіційний сайт Федерації від 17 січня (http://fhu.com.ua/index.php/novini-khokeyu/3137-fkhu-vidstoronila-174-osobi-prichetnikh-do-organizatsiji-ta-uchasti-v-tak-zvanij-superlizi-povnij-spisok) чи знайти передрук відповідної новини на незалежних ЗМІ. 

Яніс Воріс не потрапив до числа дискваліфікованих гравців, оскільки розторгнув контракт з ХК «Донбас» 15 січня, тоді як рішення Дисциплінарного комітету ФХУ виносилося через два дні, 17 січня. 

Просимо представників засобів масової інформації не піддаватися на маніпулятивні вкидання осіб, причетних до невизнаного офіційно ні на міжнародному, ні на всеукраїнському рівнях утворення з назвою «суперліга» і не поширювати «новин» неправдивого змісту.  


Вас може зацікавити