Офіційно: “Донбасу” зараховано технічну поразку за матч з “Кременчуком”

Клуб “Донбас” буде покараний другою технічною поразкою за поєдинок регулярного чемпіонату Української хокейної ліги проти “Кременчука”. Зустріч відбулася вчора, 19 листопада і завершилася перемогою донеччан 5:2.

Причиною дискваліфікації стала участь у матчі оборонців Пилипа Пангелова-Юлдашева, Віталія Андрейківа, нападників Микити Буценка, Олександра Пересунька, Іллі Коренчука і Віктора Захарова. Ці хокеїсти “Донбасу” минулого тижня самовільно, після дзвінка власника ХК “Донбас” Бориса Колеснікова покинули розташування збірної України, за добу до того, як наша національна команда мала зіграти перший поєдинок на Меморіалі Тамаша Шаркозі проти італійців.

16 листопада Дисциплінарний комітет ФХУ покарав шістьох донбасівців, а також оборонця “Краматорська” Павла Тарана, котрий склав їм компанію втікачів, тимчасовим відстороненням від участі в офіційних змаганнях на час проведення розслідування провадження у справі зриву підготовки збірної України до чемпіонату світу-2022 в дивізіоні 1В.

Через дві години після оприлюдненгня рішення у матчі проти “Сокола” в джерсі “Краматорська” вийшов Таран. За це порушення ДК ФХУ зарахував технічну поразку краматорцям. Їх це не зупинило: 18 листопада Таран вийшов уже на матч проти “Білого Барса” (4:3). За це колектив з Донеччини теж оримав технічну поразку.

“Донбас” до поєдинку з “Кременчуком” задіяв шістку вище перелічених відсторонених хокеїстів також у зустрічі проти херсонського “Дніпра” (3:1). За що теж поніс турнірні санкції.

Як ми вже повідомляли, згідно зі статтею 40 Дисциплінарного кодексу ФХУ, при встановленні повторних порушень регламентних документів змагань порушник буде знятий з чемпіонату. Розгляд питання про усунення клубів “Донбас” і “Краматорськ” з числа учасників регулярного чемпіонату Української хокейної ліги запланований ДК ФХУ на початок наступного тижня.


Вас може зацікавити