Офіційно: українські хокеїсти не вважатимуться легіонерами в балтійській ОХЛ

Українські хокеїсти не вважатимуться легіонерами балтійської Optibet Ice Hockey League 2022/2023. Таке рішення на прохання Міжнародної федерації хокею (IIHF) було ухвалене під час дирекції ОХЛ. Водночас гравці з росії та білорусі відсторонені від участі в чемпіонаті ОХЛ.

У засідання дирекції Ліги взяли участь представники всіх дев’яти клубів-учасників майбутнього сезону – шести латвійських і трьох литовських. На зустрічі відбулося обговорення регламенту турніру та питання календарного плану чемпіонату. Також були узгоджені правила, які будуть діяти протягом наступного сезону. Вони будуть оцінені найближчим часом на засіданнях правлінь Латвійської і Литовської федерацій хокею.

Новий сезон чемпіонату ОХЛ стартує 3 вересня. У ньому змагатимуться шість латвійських команд («Призма», «Рига», «Земґале», «Дінабурґ», «Моґо» та ризьке «Динамо»), а також три представники Литви (вільнюський «Hockey Punks», «Каунас Сіті» та «Енергія» з Електреная).

Переможець плей-оф чемпіонату ОХЛ буде визнаний чемпіоном Балтії. Клуби з Литви та Латвії, які зайняли найвище місце в чемпіонаті, відповідно будуть визнані чемпіонами своїх країн.

У регулярному сезоні майбутнього чемпіонату ОХЛ команди гратимуть за чотириколовою системою. Всього буде проведено 144 гри регулярного сезону. В плей-оф вийдуть вісім найкращих команд регулярного сезону. У чвертьфіналі команди боротимуться в серіях до трьох перемог, у півфіналі і фіналі – до чотирьох.

Вас може зацікавити