Офіційно. Під головуванням Георгія Зубка відбулася нарада представників хокейних клубів України

Сьогодні, 19 травня, в офісі Федерації хокею України під головуванням Георгія Зубка відбулася робоча нарада представників хокейних клубів України, яка вперше мала місце з початку війни.

Участь у нараді також взяли спортивний директор ФХУ Юрій Кириченко, керівник відділу збірних команд Олександр Буткевич, а також представники восьми вітчизняних клубів. Серед них – київський «Сокіл», «Кременчук», херсонський «Дніпро», «Харківські Берсерки», БСФК з Київщини, калуський «Легіон», «Ковалівські Кабани», а також «Шершні» з міста Богуслава.

На початку наради голова ФХУ Георгій Зубко ще раз привітав учасників із закінченням сезону-2021/22, за підсумками якого переможцем чемпіонату України став київський «Сокіл», друге місце виграв «Кременчук», а третє закріпив за собою херсонський «Дніпро».

Учасникам наради доповіли про те, що перша хвиля евакуації дітей та мам за кордон успішно проведена та отримала вдячні відгуки, юнацька та національна збірна завершила змагання на чемпіонатах світу, тому настав час говорити та обговорювати новий сезон для професійного клубного хокею.

«Безумовно, за нинішніх умов у зв’язку з обмеженнями через воєнний стан в Україні важко планувати національний чемпіонат, проте робота в цьому напрямі ведеться. Є труднощі організаційно-фінансового характеру у клубів, тому Федерація хокею України веде перемовини щодо допомоги професійному хокею», – зазначив президент ФХУ Георгій Зубко.

Також керівник Федерації наголосив і нагадав, що контракт з УХЛ закінчився і продовжуватись не буде. Згодом змагання проходитимуть під егідою ФХУ самостійно.

Вас може зацікавити