Офіційно. Апеляційний комітет ФХУ зняв дискваліфікацію зі 171 особи

Апеляційний комітет ФХУ розглянув апеляційні скарги спортовців, тренерів, спортивних суддів та менеджерів (всього – 171 особа) на рішення Дисциплінарного комітету ФХУ від 17.01.2022 про дискваліфікацію вищезазначених осіб внаслідок порушення ними регламентних норм ФХУ, їх участі у несанкціонованому Федерацією та Мінмолодьспортом турнірі з хокею з шайбою.

Повідомляємо, що за результатами апеляційного перегляду Апеляційний комітет ФХУ скасував рішення Дисциплінарного комітету ФХУ від 17.01.2022 та спрямував справу на новий розгляд.

Відтак спортивна дискваліфікація, яка була застосована рішенням Дисциплінарного комітету ФХУ від 17.01.2022, вважається знятою у зв’язку із скасуванням зазначеного рішення.

Скасовуючи рішення про застосування дисциплінарних санкцій, Апеляційний комітет ФХУ враховував зокрема конструктивні дії спортовців-збірників, які, попри прагнення організаторів фейкового турніру, надалі проявили гідність, особисту волю та бажання продовжувати діяльність під егідою Федерації, а також дотримуватись регламентних норм ФХУ.

Також Апеляційний комітет інформує, що рішення органів спортивного правосуддя ФХУ підлягають обов’язковому виконанню, зокрема під час воєнного стану. За наявності форс-мажорних обставин, що належним чином підтверджені, рішення може бути відтерміноване. Невиконання, несвоєчасне чи неналежне виконання дисциплінарних та фінансових рішень органів спортивного правосуддя ФХУ не допускається.

Вас може зацікавити