Нові арени та повернення професійної команди. Президент ФХУ побував із робочим візитом на Харківщині

Очільник Федерації хокею України Георгій Зубко провів відрядження на Харківщині – у регіоні, який із року в рік поповнює наші національні збірні талановитими гравцями та гравчинями. 

Під час робочої поїздки пан Зубко зустрівся з секретарем Харківської міської Ради Ігорем Тереховим. Президент ФХУ і виконуючий обов’язки мера міста обговорили подальший розвиток хокейної інфраструктури Харкова. 

Зокрема, на початку 2021 року стартувала робота над проєктуванням нової льодової арени, яка знаходитиметься в парку Машинобудівників і буде розрахована на 2 500 глядачів.

Федерація братиме активну участь у розробці проєкту, консультуватиме проєктну групу та допомагатиме підрозділам Харківської міськради, що опікуються питаннями спорту. Адже в інтересах Федерації привести до міста змагання міжнародного рівня.

Також глава ФХУ за підсумками зустрічі запропонував пану Терехову звернути увагу на проблему відсутності професійної команди в місті. Секретар Харківської міськради зазначив, що це питання буде прийнято до розгляду вже в найближчому майбутньому.

Під час відрядження президент ФХУ завітав і до Харківської обласної державної адміністрації, де провів зустріч із губернаторкою Айною Тимчук. Пані Тимчук підкреслила, що хокей є пріоритетним видом спорту в регіоні і місцевий уряд готовий активно підтримувати його розвиток. 

Ба більше, ФХУ та Харківська обласна державна адміністрація планують сумісно розробити «Програму розвитку хокею в Харківській області», що буде розрахована на 5 років. Так, у низці міст регіону мають з’явитись нові хокейні арени повітроопорного типу.


Вас може зацікавити