Нові арени та ДЮСШ: результати поїздки президента ФХУ до Запорізької області

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко здійснив робочу поїздку до Запорізької області.

Зокрема, очільник Федерації зустрівся з головою Запорізької обласної державної адміністрації Олександром Старухом, а також із начальником Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталією Власовою та з керівником відокремленого підрозділу ФХУ в Запоріжжі Олегом Юдіном

Сторони обговорили подальший розвиток хокейної інфраструктури в Україні. Так, завдяки програміпрезидента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у Запоріжжі, Мелітополі та в Бердянську мають з’явитись льодові арени. Льодові майданчики матимуть сучасні роздягальні, адміністративні кімнати та трибуни для 700 глядачів. На реалізацію проєктів планується витратити 90% коштів державного бюджету та 10% – з обласного. 

До слова, проєкт льодової арени в Мелітополі вже реалізовано на 40%, а його завершення заплановано на кінець 2021 року. Кошторисна вартість споруди складає майже 100 млн грн. Його фінансування відбувається з державного та місцевого бюджетів.

Також триває процес розробки проєктно-кошторисної документації льодових арен в Дніпрорудному та в Запоріжжі. Будівництво обидвох майданчиків проводиться за кошти приватного інвестора. Зокрема, меценатом проєкту в Дніпрорудному є громадянин Словаччини, який захоплюється хокеєм і має свій клуб у Чехії. 

«Щиро вітаємо ініціативи приватного бізнесу, які не на словах, а на ділі доводять свою соціальну орієнтованість. Доводити любов до свого краю справами – це реальний приклад», – підкреслив президент ФХУ пан Зубко. 

Очільник ФХУ також зауважив, що Федерація буде всіляко сприяти розвитку хокею в регіоні, розповсюджуватиме в Запорізькій області єдину методику підготовки юних хокеїстів, а також активно підтримуватиме створення нових ДЮСШ на базі арен, побудову яких мають закінчити до початку 2022 року. 


Вас може зацікавити