Нова якість. Студентська збірна України за аншлагу дала бій Університету Калґарі

Студентська збірна України вдруге під час «Hockey Can’t Stop Tour» зібрала аншлаг. При цьому охочі подивитися матч вживу приходили й після стартового свистка. Їм продавали так звані «стоячі» квитки. І хоч наші хокеїсти поступилися лідерові Західного дивізіону студентського чемпіонату Канади, своєю грою залишили дуже гарне враження.

«Калґарі Дінос» – студентська збірна України – 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Шайби: 0:1 – Сімчук (Ратушний, – більш.), 29:06. 1:1 – Вайт (Де Йонґ, Ґріціус, – більш.), 33:55. 2:1 – Скунберт (Паттерсон, Кіґлі), 39:50. 3:1 – Аппер (Петтерсон, – п.в.), 59:36

«Дінос»: Станковскі (Селмонд, 29:06); Де Йонґ – Странж, Ґріціус – Стоттс – Вайт; Кіґлі – Кребс, Массьє – Ґутенберґ – Вестгавер; Кінґ – Горнінґ, Ґенґенбач – Аппер – Хав’єр; Мейсер – Паттерсон – Скунберт. Тренер – Марк Говелл; асистенти – Шон Робертсон, Бред Варенка

Україна: Кубрицький; Гребеник – Григор’єв, Бородай – Мазур – Целогородцев; Ратушний – Матусевич, Кривошапкін – М. Сімчук – Зінченко; Варава – Сисак,  Грабовецький – Ружніков – Панченко; Чіканцев, Ступак. Тренер – Вадим Шахрайчук; асистент – Костянтин Сімчук

Кидки: 28 (8 + 9 + 8) – 26 (6 + 11 + 9)
Штраф: 8 (2 + 2 + 4) – 4 (0 + 4 + 0)

3 січня. Калґарі. Арена Батька Девіда Бауера. 1700 глядачів

Для нашої команди почесним є вже сама нагода зіграти на стадіоні, який п’ять десятиліть вважався домашнім для національної збірної Канади. Статусності зустрічі додав, провівши стартове вкидання, генеральний консул України в Едмонтоні Олександр Данилейко.

Українці продемонстрували, що зробили висновки зі стартової поразки від саскачеванських «Гаскіс», з перших же розіграшів. Можливо, «динозаври» з Калґарі розпочали гру не в настільки шаленому темпі, однак у контексті силової боротьби, постійного тиску нашому попередньому суперникові вони не поступалися. І що українські хокеїсти цього разу не знітилися, робить їм честь. І демонструє, що наші тренери і гравці стають міцнішими буквально на очах, у ході цього туру.

Витримавши стартовий натиск, протягом якого господарі нанесли по воротах Дмитра Кубрицького шість кидків (наша команда – жодного), ближче до середини першого періоду українці почали діяти сміливіше і вже самі загрожували воротам Карла Станковскі. Впродовж двох періодів найбільша гострота поруч із господарськими ворітьми найчастіше виникала, коли хтось із наших хокеїстів сміливо зміщувався на п’ятак з кутів чи коли вдавалося перехоплювати шайбу на синій лінії половини суперників.

А повела українська команда в рахунку в середині матчу після того, як вдруге в матчі отримала змогу зіграти в більшості. Михайло Сімчук кинув по воротах справа практично від борта, а Станковскі на цей кидок зреагував невдало – 0:1. Перший гол канадського туру є.

Взагалі, впродовж перших двох періодів ланка Сімчука і особливо сам Михайло виглядали найактивнішими в нашій команді. Не дарма, саме цих хокеїстам Шахрайчук відводив на майданчику левову частку часу. І загалом все складалося для українців благополучно. Аж до тієї миті, коли по дві хвилини штрафу один за одним не заробили Вадим Мазур і Гліб Кривошапкін. Такою нагодою «динозаври» не скористатися не могли. Вже коли Мазур повернувся на лід, Брендан Де Йонґ сильно кинув від синьої лінії, а Джаґер Вайт вдало підставив ключку, знаходячись на п’ятаку. Перед самою ж сиреною на перерву, вертикальну атаку «Дінос» майстерним кидком завершив Бредлі Скунберт.

У заключному періоді роль провідної в українській команді перебрала на себе п’ятірка Вадима Мазура. Наші хокеїсти створили суперникам вдосталь труднощів і мали змогу відігратися. Найліпшу нагоду, промчавши на швидкості до воріт суперників з власної половини, втратив Гліб Кривошапкін.

В підсумку ж питання про переможця були зняті за 26 секунд до сирени, коли Україна пропустила в порожні ворота.

Тож 1:3. Проте з такою грою, та ще й лідеру Західного дивізіону студентського чемпіонату Канади, переможна серія якого налічує 13 офіційних матчів, програвати не соромно.

Через добу команда Вадима Шахрайчука спробує здобути першу перемогу в турі у поєдинку з Університетом Альберти, який іде в тому ж дивізіоні, що й «Дінос», на другому місці.

Вас може зацікавити