NHL підтримує вимоги щодо соціальної справедливості

  Вперше в історії, NHL скасувала ігри для того, щоб надіслати меседж на соціальну справедливість, підтримуючи ініціативу своїх гравців, яку вони розповсюдили через Асоціацію гравців NHL.

   NHL приєдналась до інших відомих професійних ліг Північної Америки як реакція на інциденти з людьми з різним кольором шкіри, що постійно повторюються протягом останніх декількох тижнів. NHL перенесла матчі плей-офф, які мали відбутися в четвер та п’ятницю.
Повна заява Асоціації гравців та NHL:

«Після тривалої дискусії було прийнято рішення, що кращим кроком з нашого боку буде скасування  матчів в четвер та п’ятницю. Ліга підтримує рішення гравців та перенесе чотири гри, які б мали відбутися в суботу та змінить графік другого раунду, відповідно.
Чорна та Коричнева спільноти є на разі суб’єктами справжнього болісного впливу. NHL та Асоціація гравців усвідомлюють, що попереду величезна робота для того, щоб ми змогли відігравати провідну роль в обговореннях, які базуються на різноманітності, прийнятті та соціальнії справедливості.
Ми розуміємо, що трагедії Джекоба Блейка, Джорджа Флойда, Бреонна Тейлора та багатьох інших вимагають від нас зрозуміти реальну ситуацію.Ми беремо на себе зобов’язання працювати далі, щоб мати змогу використовувати спорт задля позитивних змін в суспільстві.
NHL та Асоціація гравців будуть робити все від них залежне, щоб створити більш доброзичливу, дружню атмосферу на стадіонах, офісах та за їх межами»


Президент IIHF Рене Фазель похвалив NHL та Асоціацію гравців за їх спільну позицію
«Міжнародна хокейна родина схвалює активність NHL щодо підтримки її гравців у їх боротьбі за соціальну справедливість»- завив Президент IIHF Рене Фазель.


«Основне завдання IIHF– керувати, популяризувати та розвивати чоловічий та жіночий хокей. Але також нашим завданням є формування, адаптування та імплементація політики та програм, які мають відношення та расової дискримінації. Ми аплодуємо північно – американським лігам, тому що вони надають платформу своїм гравцям для висловлювання власних думок з цього приводу.
 NHL та Асоціація гравців провели чудову роботу напередодні рестарту чемпіонату, створивши своїм членам чудові умови в контексті здоров’я та безпеки»-додав Рене Фазель: «Вони не менш ефективно попрацювали для розв’язання питань, які важливі для гравців поза межами льодової ковзанки»

За матеріалами з офіційного сайту IIHF


Вас може зацікавити