Нестримний «Сокіл». Кияни здобули 15 перемогу в сезоні

У новому році київський «Сокіл» не зменшує обертів: одразу після тріумфу у Кубку України столична команда легко здолала аутсайдера Української хокейної ліги – команду Броварського спортивно-фахового коледжу.

Гідну відсіч лідеру чемпіонату молодий колектив БСФК дав лише у стартовому періоді, але після першої перерви різниця у класі стала відчутною і підопічні Олега Шафаренка зняли всі питання щодо переможця у матчі навіть без досвідчених Михайла Рибалка, Андрія Алексєєва та Андрія Міхнова, які пропускали матч через різні причини.

У переможців підтвердив свій статус найкращого бомбардира команди та всього чемпіонату Антон Рубан, а також «вистрілив» 18-річний Данило Коржелецький, які відзначилися дублями. «Сокіл» відірвався у турнірній таблиці від «Кременчука» на два бали і наступний матч проведе у Києві 16 січня якраз проти свого найближчого переслідувача – «Кременчука».

БСФК (Бровари) – «Сокіл» (Київ) – 1:9 (0:1, 0:6, 1:2)

Шайби: 0:1 – Кузьменко (Рубан, Німенко), 17:42. 0:2 – Рубан (Кузьменко), 23:51. 0:3 – Рубан (Німенко, Мажуга), 27:11. 0:4 – Лєтов (Фадєєв), 29:16. 0:5 – Коржилецький (Давидов), 36:24. 0:6 – Коржилецький (Давидов), 38:11. 0:7 – Гончаренко (Кузьменко, Фадєєв), 38:45. 1:7 – Боярчук (Фурсенко, Андрющенко), 43:36. 1:8 – Смирнов (Рубан, Сімчук, – більш.), 48:33, 1:9 – Павленко (менш.), 53:55.

БСФК: Сушак; Дахновський – Козловський, Логач – Кисельов, Іщенко – Трошкін; Стецюра – Ступак – Бородай, Грабовецький – Бешаров – Пасманик, Р. Бойко – Андрющенко – І. Бойко, Фурсенко, С. Боярчук. Тренер – Олександр Бобкін; асистент – Руслан Борисенко

«Сокіл»: Кубрицький (Ганін, 40:00); Сисак – Мажуга, Лєтов – Сучков, Хайруллов – Герцик; Рубан – Кузьменко – Німенко, Благий – Смирнов – Павленко, Коржилецький – Сімчук – Давидов, Гончаренко – Фадєєв – Андрущенко. Тренер – Олег Шафаренко; асистент – Костянтин Сімчук

12 січня. Бровари. ТРЦ «Термінал»

«В першому періоді ми не мали великої переваги, а в другому стався перелом на нашу користь, – коментує гру тренер переможців Олег Шафаренко. – Хлопці гарно рухалися, яскраво комбінували та закидали видовищні шайби. Відзначу, що у БСФК дуже молода команда, гравців вистачає десь на половину гри, але супернику не дорікнеш у самовіддачі та бажанні грати в сучасний хокей. Проте на сьогоднішній день «Сокіл» відверто сильніший, тому й переміг».

«БСФК має великі проблеми зі складом: команда зіткнулася з епідемією травм та хвороб, але хлопці билися від початку і до кінця, за що я їм дуже вдячний, – сказав наставник БСФК Олександр Бобкін. – Вважаю, нам забракло майстерності та зібраності у завершенні гострих атак. Ті моменти, які ми створювали, можна було реалізовувати, але через молодість гравці не завжди брали відповідальність у вирішальних епізодах».


Вас може зацікавити