Не дотерпіли. Збірна України пропустила від угорців за вісім секунд до завершення овертайму

Вочевидь на удачу теж треба заслужити. Вже третю гру поспіль національна збірна України проводить на такому рівні, що заслуговує на перемогу. Але втретє зазнаємо поразок. Місяць тому, на Меморіалі Тамаша Шаркозі в Будапешті наша команда втратила перемогу над італійцями, дозволивши суперникам зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм за 1,8 секунди до завершення основного часу. Угорцям на тому ж турнірі команда Шахрайчука і Сімчука поступилася 1:2. Тепер цей ланцюжок доповнився ще однією поразкою від збірної Угорщини. Тільки цього разу наші хокеїсти пропустили за вісім секунд до завершення овертайму.

Угорщина – Україна – 2:1 ОТ (1:0, 0:0, 0:1, 0:1)

Шайби: 1:0 – Папп (Шарпаткі, – більш.), 09:10. 1:1 – Благий (Міхнов, – більш.), 42:59. 2:1 – Крейс (Ґарат, Р. Тот), 64:52

Угорщина: Арані; Садьї – Папп, Вінце – Горват, Ревес – Крейс, Сабо-Пал – Часар; Шарпаткі – Ґарат – Фейєш, Сіґеті – Р. Кісс – Букор, Р. Тот – Д. Тот – Вокла, Сабад – Дочі – Фалуш. Тренер – Шейн Сімпсон

Україна: Петров; Толстушко – Ратушний, Матусевич – Александров, Сисак – Герцик, Горлушко – Логач; Міхнов – Гриценко – Лялька, Денискін – Фадєєв – Благий, Панченко – Чіканцев – Андрущенко, Луговий – Ворона – Савченко. Тренер – Вадим Шахрайчук, асистент – Костянтин Сімчук

Кидки: 25 (14+5+5+1) – 36 (13+12+6+5)

Штраф: 14 (6+2+6+0) – 6 (2+0+4+0)

16 грудня. Битом (Польща). Льодовисько імені братів Нікодемовичів. 100 глядачів

Перед стартовим матчем Різдвяного кубка в польському Битомі Вадим Шахрайчук згадував поєдинок місячної давнини, долю якого вирішила ліпша реалізація угорцями більшості. Тоді суперники закинули в наші ворота дві шайби за чисельної переваги, а ми їм – лише одну.

Цього разу наші хокеїсти зіграли загалом дисципліновано і практично уникнули необов’язкових вилучень. Опоненти натомість отримали вдвічі більше штрафних хвилин. Проте матеріалізувати в голи цю перевагу нашим хокеїстам вдалося лише раз. У третьому періоді Роман Благий ефектним кидком з правого кола для вкидання вразив верхній кут воріт суперників і нарешті зрівняв рахунок після того, як у першому періоді наша команда пропустила, вперше і до того моменту єдиний раз опинившись у меншості.

Вже за рівного рахунку наші хокеїсти мали подвійну чисельну перевагу, однак скористатися нею не змогли. А овертайм завершився на вісім секунд раніше протокольних п’яти хвилин. Втрата на чужій половині трансформувалася в контратаку. В цій ситуації Олег Петров, котрий провів майже ідеальний матч, врятувати команду не зумів.

Зрештою, якщо абстрагуватися від результату, позитиву в поєдинку проти угорців можна побачити значно більше. У цій грі в складі нашої збірної було шестеро дебютантів (Герцик, Логач, Горлушко, Фадєєв, Чіканцев, Панченко), які отримали перший досвід виступів на такому рівні. Більшу частину матчу українська команда домінувала, але в підсумку програла поєдинок.

Завтра, 17 грудня, о 17:30 збірна України зіграє на Різдвяному кубку проти французів.

VBET Ukraine  — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею


Вас може зацікавити