Національна збірна України здобула феєричну перемогу над Великобританією!

Поєдинок проти команди Великобританії мав для національної збірної команди України вирішальне значення. Лише перемога над принциповим опонентом залишала «синьо-жовтим» шанси на перемогу в турнірі.

Старт поєдинку вийшов не надто вдалим: у нашої команди гра в атаці не клеїлась, а у захисті постійно виникали проблеми. По перерві стало ще важче, адже суперники відкрили рахунок після підставляння ключки від Філліпса.

Але чоловіча розмова у нашій роздягальні під час останньої перерви принесла потрібний ефект. Тренерський штаб також пішов на радикальні зміни в складах ланок. Юрій Петранговський виходив у двох ланках, Владислав Гаврик приєднався до Артема Бондарєва та Олега Шафаренка, а в захисній лінії змінилося майже все.

Ці корективи принесли необхідний результат. Наша команда не лише виглядала на голову сильнішою за опонентів, а й зуміла підтвердити це на табло. Точні кидки Дмитра Чернишенка та Олександра Побєдоносцева принесли українській збірній не лише перемогу, а й шанс на підсумкову першу позиції.

Тепер доля нашої збірної знаходиться в руках команд Хорватії та Литви. Втрата литовцями навіть одного очка нас повністю влаштовує.

Україна – Великобританія – 2:1 (0:0; 0:1; 2:0)

22 квітня 2016 року, 17:30. «Дом Спортова», 500 глядачів

Судді: М. Холм (Швеція), М. Еспіноза (Швейцарія), М. Хагерстрьом (Фінляндія)

Склад України: Захарченко. Толстушко – Петрухно, Романенко – Ісаєнко, Побєдоносцев – Андрейків, Алексюк – Жовнір. Бабинець – Захаров – Благий, Кіча – Гніденко – Петранговський, Міхнов – Шафаренко – Бондарєв, Чернишенко – Гаврік – Тимченко

Голи: 0:1. Філліпс (Батч, Лаховіч, 21:54), 1:1. Чернишенко (Гаврик, 44:25), 2:1. Побєдоносцев (Шафаренко, Гаврик, 56:04)

Штраф: 6 – 8

Кидки: 23 – 28

Вкидання: 32 – 34

Найкращі гравці: Захарченко – Лі


Вас може зацікавити