Наші американці. Дубль Берези, надійність Арцатбанова і результативний Яловий

Розповідаємо про успіхи українських хокеїстів, які виступають у різних лігах США і Канади.

OHL (Канада)

Нападник «Норт-Бей Баттальйон» Ігнат Пазій відіграв на вікенді в третій ланці обидва поєдинки своєї команди в регулярному чемпіонаті хокейної ліги Онтаріо. В першому «Баттальйон» перемогли 5:3 «Су Ґрейгаундз», у другому поступилися 2:4 «Баррі Кольтс». Ігнат результативними діями не відзначився. Всього ж у сезоні він у 18-ти матчах закинув 3 шайби і відав 7 асистів.

«Норт-Бей» з вісьмома перемогами у 18-ти матчах посідають п’яте місце у Східній конференції.

USHL (США)

Оборонець Артур Чолач відзначився результативною передачею в матчі, в якому його «Су-Фолс Стемпід» поступилися 2:6 «Омаха Лансерс». Для Артура це вже четвертий асист в 11-ти матчах сезону. Голами він поки не відзначався.

«Су-Фолс Стемпід» з дев’ятьма перемогами в 16 матчах йдуть четвертими в Західній конференції USHL.

PIJHL (Канада)

Нападник Данило Береза відзначився дублем у матчі, в якому його «Дельта Айс Гокс» перемогли 4:2 «Grandview Steelers». Всього в 16-ти поєдинках поточного регулярного чемпіонату Тихоокеанської юніорської хокейної ліги Данило закинув 7 шайб і віддав 17 результативних передач. Таким чином, українець за півсезону практично повторив показники всього попереднього регулярного сезону в PIJHL. Тоді він у 33-х матчах відзначився шістьма голами і 19-ма асистами.

«Дельта Айс Гокс» з 17-ма перемогами в 21-му матчі очолюють конференцію Тома Шоу.

U18 AAA (США)

Нападник «Есмарк Старс» Микита Яловий відзначився голом і результативною передачею в черговому матчі регулярного чемпіонату проти «Джерсі Гітмен» (8:1). Всього в активі Микити в 31-му матчі сезону 36 очок – 16 голів і 20 передач.

BCHL (Канада)

Голкіпер Гліб Арцатбанов допоміг на вікенді «Албані Валлей Бульдоґз» здобути перемогу 3:2 над «Нанаймо Кліпперс» у регулярному чемпіонаті хокейної ліги Британської Колумбії. Гліб відбив 25 з 27-ми кидків. Для українця цей матч – сьомий у сезоні і п’ятий переможний. У середньому Арцатбанов пропускає по 3,07 шайби за гру з коефіцієнтом надійності 0,914.

«Албані» з 18-ти матчів виграв 13 і посідає в дивізіоні Coastal друге місце.

MJHL (Канада)

Нападник «Дофін Кінґз» Гавриїл Сімчук закинув свою третю шайбу в регулярному чемпіонаті юніорської ліги Манітоби. Гавр відкрив рахунок в зустрічі проти «Ніпави Тітанс». «Королі» виграли матч 5:2. Всього в нинішньому чемпіонаті Сімчук-наймолодший зіграв 8 матчів, провів 3 голи і віддав 1 асист. «Дофін Кінґз» з 13-ма перемогами в 16-ти матчах очолюють Західний дивізіон MJHL.

MJAHL (Канада)

Вихованець білоцерківського хокею, оборонець Кирило Мащенко, котрий виступає за «Ґранд Фоллз Репідз», на минулому тижні закинув першу шайбу в регулярному чемпіонаті Морської юніорської хокейної ліги. Він вразив ворота «Вест Кент Стімерз» у програному його командою 2:4 матчі. Загалом у 13-ти матчах сезону Кирило закинув 1 шайбу і віддав 1 асист.

Ще один українець у складі «Репідз», теж вихованець «Білого Барса» Станіслав Боярчук у 14-ти матчах за команду результативними діями не відзначався.

«Вест Кент» з 12-ма перемогами в 16-ти матчах очолюють Північну конференцію MJAHL.

NAHL (США)

Вихованець калуського хокею оборонець Микита Коневич відіграв минулої суботи, 11 листопада, п’ятий поєдинок у регулярному чемпіонаті Північноамериканської хокейної ліги проти «Мінот Мінотаурос» (2:4). Наразі українець у цьому сезоні очок не набирав.

Вас може зацікавити