Нарощуємо м’язи. Україна U18 перед стартом ЧС перемогла японців

Юнацька збірна України переконливо перемагає майбутніх суперників за чемпіонатом світу в дивізіоні 1А у першому товариському матчі на арені, яка світову першість прийматиме. Японію наша збірна на всіх рівнях не перемагала 5 років!

Україна U18 – Японія U18 – 6:2 (2:1, 3:0, 1:1)

Шайби: 0:1 – Ішіо (Ф. Судзукі, – більш.), 12:17. 1:1 – Захаревич (Іващенко, Косарєв), 13:46. 2:1 – Шелудченко, 16:47. 3:1 – Гапоненко (Захаревич, Іващенко, – більш.), 25:22. 4:1 – Г. Сімчук (Яловий, Бондарєв, – більш.), 27:16. 5:1 – Яловий (Гапоненко), 28:44. 5:2 – Ф. Судзукі (Окубо, – більш.), 43:19. 6:2 – Сафронов (Гапоненко, Бондар), 59:55

Україна: Жуков; Бондарєв – Трущенко, Захаревич – Євтехов – Іващенко; Косарєв – Пуздрановський, Шульга – Г. Сімчук (К) – Береза; Здоровець – Бондар, Сафронов – Яловий – Гапоненко; Полоницький – Іщенко, Шелудченко – Росстальний – Кравченко; Шевчук. Тренер – Олександр Бобкін; асистенти – Руслан Борисенко, Олександр Федоров

Японія: Тапкасе; Готта, Кідо, Іто, А. Судзукі, Шірозу, Фукуда, Кудо; Секі, Сотокубо, Ідзука, Гіфумі, Міура, Окубо, Кокова, Р. Танака, Ф. Судзукі, Ішізакі, Ішіо, Коіва, Саваґучі, Такасе. Тренер – Теругіко Окіта; Кеї Тоносакі

16 квітня. Анже (Франція). Angers Icepark

На цей матч наша команда виходила, ще не встигнувши повноцінно відновитися після виснажливого 24-годинного шляху з Будапешта в Анже. Наша команда не встигла випробувати лід «Angers Icepark», обмежившись лише інтенсивним заняттям на землі під керівництвом асистента головного тренера Руслана Борисенка. Суперники тим часом обмежилися на майданчику поряд із ареною розтяжкою.

«Може, це навіть добре, що проти цього суперника ми будемо грати після дороги і не повністю відпочилими. Я давно хотів, щоб ми спробували себе саме з цим суперником – швидкісним, злим, якого ми не можемо переграти на офіційному рівні дуже давно. Сьогодні дуже важливо проявити себе», – сказав команді перед матчем наставник нашої команди Олександр Бобкін.

Враховуючи, що людей у складі українців наразі більше, ніж може потрапити до числа учасників матчу, цього разу поза заявкою опинилися воротар Роман Батіг та нападники Артем Чепіль і Степан Герасименко. Оборонець Дмитро Шевчук натомість до заявки увійшов, але з’явився на льоду лише в третьому періоді. Також неперевдягнені хокеїсти знаходилися поряд із роздягальнею японців. То не дивно, адже суперники теж остаточного складу для участі в чемпіонаті світу ще не оголосили.

Звісно, переконлива перемога над опонентом, якого ми на всіх рівнях в офіційних матчах не можемо перемогти п’ять років – результат вельми позитивний. Однак радіти треба стримано, адже ми не знаємо, які завдання на цю гру ставили перед собою японці. Так чи інакше, дії нашої команди, натхнення і завзяття, з яким бореться збірна України, вселяють оптимізм.

Можливо, найменш переконливим у виконанні збірної України вийшов перший період, коли суперники двічі виходили один в нуль, але спершу Таїсецу Ішіо пробив поруч з каркасом воріт, а згодом з кидком Саю Ідзуки впорався Єгор Жуков, котрий провів вельми сильний матч. До всього наша команда ще й першою пропустила: кидком з правого кола для вкидання ворота вразив той же Ішіо. Щоправда, відповіли українці майже раптово: Володимир Захаревич підкоригував шайбу у ворота після кидка від синьої лінії у виконанні Миколи Косарєва. А ще через хвилину Михайло Шелудченко, скориставшись простою помилкою оборонця японців, вивів нашу команду вперед.

Зробити перевагу переконливою українцям вдалося в другому періоді, двічі поспіль реалізувавши більшість. І хоч перевага 5:1 виглядала впевненою, Олександр Бобкін не без хвилювання зреагував на вилучення Микити Полоницького на старті заключної третини. «Пропустимо зараз – вони гратимуть зовсім по-іншому», – попереджав тренер. Не пропустити нашій команді не вдалося, але надалі команда грала зібрано. А в одному з моментів наприкінці матчу дивовижним сейвом потішив Жуков. Вже після того, за п’ять секунд до сирени, переможну крапку поставив Іван Сафронов.

Наступних два дні збірна України проведе в тренувальному режимі, а 19 квітня зіграє заключний перед чемпіонатом світу товариський матч проти господарів турніру французів.

Титульний партнер юнацької збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити