Народні депутати підготували звернення щодо нецільового використання коштів ХК «Маріуполь» і CК «Краматорськ»

35 народних депутатів підготували депутатське звернення до голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка, міському голові Краматорська Олександрові Гончаренку, Маріупольську міську раду стосовно можливої участі хокейних клубів «Маріуполь» і «Краматорськ» у неофіційних змаганнях, названих організаторами «суперлігою».

«Відмова ХК «Маріуполь» від участі в офіційних змаганнях порушує статутні цілі і не сприяє розвитку хокею в регіоні. В такій ситуації постає питання цільового використання бюджетних коштів ХК «Маріуполь» і доцільності таких дій в подальшому», – йдеться в заяві, яка стосується азовського клубу.

«СК «Краматорськ» оголосив про намір створити разом з іншим дискваліфікованим клубом ХК «Донбас» власні (неофіційні) змагання і брати в них участь», – говориться в заяві щодо іншого клубу-порушника.

У зверненні підкреслюється, що ХК «Маріуполь» і СК «Краматорськ» отримують фінансування з обласного бюджету для функціонування, розвитку хокею в регіоні та участі в офіційних спортивних змаганнях, які проводяться ВГО «Федерація хокею України» і включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.

Народні обранці закликають вжити заходів реагування в рамках повноважень для запобігання дій, що створюють перешкоди у розвитку хокею в регіоні, перевірити цільове використання бюджетних коштів при фінансуванні ХК «Маріуполь» і СК «Краматорськ» і вжити заходів для дотримання ХК «Маріуполь» і СК «Краматорськ» статутних цілей і участі виключно в офіційних змаганнях.

Нагадаємо, що Федерація хокею України зняла клуби «Донбас» і «Краматорськ» з поточного чемпіонату України через повторне порушення регламенту змагань – використання відсторонених хокеїстів. Передувало цій історії відкликання власником «Донбасу» Колесніковим сімох гравців клубів «Донбас» і «Краматорськ» з лав національної збірної України за добу до матчу міжнародного турніру в Будапешті проти італійців. «Маріуполь» вирішив відмовитися від участі в офіційному чемпіонаті України на знак солідарності з порушниками.

35 депутатів підписали чотири листи з різним, у якому враховуються особливості неучасті клубів в офіційному чемпіонаті, другим абзацом. Скан документа з підписами подаємо нижче. 


Вас може зацікавити