Нарада керівників ДЮСШ: підсумки підведені та визначені контури майбутнього чемпіонату

Сьогодні в офісі Федерації хокею України відбулася робоча нарада представників дитячо-юнацьких спортивних шкіл з хокею, на якій було підведено підсумки сезону 2015/2016 років, а також прийнято ряд ключових рішень, що стосуються майбутнього сезону.

На початку наради президент Федерації Анатолій Брезвін привітав керівництво ДЮСШ «Крижинка» із отриманням звання найкращої хокейної школи України в сезоні 2015/2016 років. Директор київської школи Андрій Касаткін отримав від Анатолія Брезвіна відповідний перехідний кубок. Вихованці ДЮСШ «Крижинка» хоч і не виграли жодного чемпіонату, проте здобули чотири комплекти нагород і двічі залишились у кроці від п’єдесталу пошани. Загалом школа здобула 72 очка. По 42 очка здобули школа Новояворівська та ДЮСШ ХК «Донбас», команди яких стали переможцями у двох вікових групах.

Під час підведення підсумків попереднього сезону фахівці виконавчої дирекції наголосили на необхідності дотримання дисципліни при подачі документів. Зокрема, в новому сезоні всі спортсмени, що реєструються на Порталі змагань мають надавати персональні фотографії в ігровому светрі в єдиному для ДЮСШ стилі. Особлива увага буде приділятися заявці команди на гру. У випадку порушення командою встановленої форми заявочного листа секретар гри не буде приймати таку заявку аж до приведення її до належного вигляду.

Обговорили учасники наради і майбутній сезон. Відповідно до рішення учасників наради, до 20 травня 2016 року ДЮСШ мають надіслати до офісу Федерації листи-підтвердження щодо участі команд навчального закладу в змаганнях кожної із вікових груп. На основі цих листів до завершення травня будуть розроблені проекти розкладів матчів змагання. Вперше в історії адміністрації навчальних закладів матимуть на руках календар змагань ще до літніх канікул.

Що ж до формату проведення змагань, то він залишиться подібним до попереднього сезону. На даний момент відкритим залишається лише питання структури змагання у віковій категорії юнаків 2004 року народження, де директор ДЮСШ ХК «Донбас» вніс пропозицію розділити команди на дві групи за територіальним принципом.

Також під час наради було прийнято ряд стратегічних рішень. Зокрема, починаючи з сезону 2016/2017 років для внесення спортсмена до заявочного списку необхідно буде, окрім інших документів, надати копію договору на навчання між батьками юного хокеїста (чи його офіційними представниками) та ДЮСШ. На даний момент розпочато розробку типової форми такого договору.

Учасники наради одноголосно підтримали рішення щодо введення єдиних правил допуску команд нових вікових груп до участі в змаганнях. Починаючи з найближчого сезону змагання у нових вікових категоріях (найближчого сезону – юнаки 2005 р.н.) будуть проводитися у форматі «рік-в-рік». При цьому кожна ДЮСШ повинна виставити на участь в змаганні щонайменше 20 спортсменів. Не менше 15 спортсменів мають бути титульного віку, спортсмени на рік молодші за титульний вік мають право брати участі в змаганнях лише за умови успішної здачі контрольних нормативів. Кількість молодших за титульний вік спортсменів обмежується п’ятьма юнаками.


Вас може зацікавити