На старті МХЛ: Придніпровськ

Найближчої суботи буде дано старт першому в історії чемпіонату Молодіжної хокейної ліги. Створення МХЛ було анонсоване президентом Федерації хокею України весною цього року.

В першому сезоні змагання будуть брати участь вісім команд. Серед найцікавіших команд-учасниць змагання «Придніпровськ» з Дніпра.

Історія

Відразу для розуміння процесу потрібно зазначити, що у Дніпрі функціонують дві школи – МДЮСШ із зимових видів спорту та ДЮСШ «Придніпровськ». Саме останній заклад і представляють учасники чемпіонату Молодіжної хокейної ліги. Минулого сезону більшість виконавців команди виступали в чемпіонаті юнаків 2004 року народження.

До речі, команда до останнього туру боролася за бронзові нагороди, проте у заключному турі поступилася вихованцям харківської СДЮСШОР, які й потрапили на п’єдестал пошани.

Сьогодення

«Придніпровськ» – це головна команда-загадка нового сезону. Підопічні Валерія Пронякіна не виглядають очевидними претендентами на нагороди чемпіонату, проте й до потенційних аутсайдерів їх віднести складно.

Серед персоналій виділяються Артем Портний, який відіграв повноцінний сезон в національному чемпіонаті у складі «Білого Барсу», та Андрій Кривоножкін, який вважається одним із найгостріших нападників свого покоління.

З точки зору перспектив команди дуже показовим буде перший поєдинок дніпрян. Суперниками «Придніпровська» будуть хокеїсти столичної «Крижинки», яка протягом передсезонної підготовки не вражала результатами у контрольних матчах. А ось вже у другому турі команда Валерія Пронякіна складатиме екзамен – до Дніпра приїде «Сокіл».

Склад команди

Для участі в чемпіонаті дніпровська команда заявила 17 гравців. Не виключено, що до початку другого туру склад команди поповнять нові виконавці. Зокрема зараз «Приндіпровськ» веде перемовини з клубами національного чемпіонату щодо співробітництва.

Воротарі: Станіслав Теплицький (2004), Ілля Хирса (2004)

Захисники: Артем Портний (2003), Михайло Дрофа (2004), Володимир Лялько (2005), Нікіта Пєчніков (2004), Артем Кірнос (2004), Ілля Попутняк (2004)

Нападники: Іван Хирса (2004), Данило Шпак (2005), Олександр Красніков (2004), Андрій Терентьєв (2004), Михайло Медведєв (2004), Тимур Теплицький (2004), Даніель Коротун (2003), Андрій Іонов (2004) та Андрій Кривоножкін (2003)

Головний тренер: Валерій Пронякін

Тренер: Руслан Пронякін

Старт сезону

«Крижинка» – «Придніпровськ»

м. Київ, СК по вулиці Шалетт

2-3 жовтня 2021 року

Початок матчів – 16:45 та 10:00


Вас може зацікавити