На старті МХЛ: БСФК – Білий Барс

37 Найближчої суботи буде дано старт першому в історії чемпіонату Молодіжної хокейної ліги. Створення МХЛ було анонсоване президентом Федерації хокею України весною цього року.
В першому сезоні змагання будуть брати участь вісім команд. Серед старожилів молодіжних змагань вирізняється броварський «БСФК – Білий Барс».

Історія
Говорячи про «Білий Барс», усім відразу на думку спадає одна з перших побудованих в Україні хокейних вертикалей: дитячо-юнацька спортивна школа – молодіжна команда – команда майстрів. І нехай з часом ця піраміда була розведена по різних містах Київської області, все одно структура продовжує плідно працювати. Для багатьох юних хокеїстів «Білий Барс» – це бренд, знак якості по роботі з молодими спортсменами. «Барси» є одними із ветеранів змагань серед юніорів в Україні та однією з найтитулованіших команд. Ось і в першому сезоні Молодіжної хокейної ліги «Білий Барс» є одним із фаворитів. Невиграш «барсами» бодай комплекту нагород можна буде сприймати, як велику сенсацію. В сезоні 2018-2019 років «барси» здобули чемпіонський титул, перегравши у фіналі херсонський «Дніпро». За рік до цього ці ж команди розіграли справжній трилер під час Фіналу Чотирьох у Богуславі, який завершився перемогою «Білого Барсу» у овертаймі (3:2 ОТ). Відібрати золоті нагороди «Дніпру» вдалося у «ковідному» сезоні 2019-2020 років. Проте фінал між «Дніпром» та «Білим Барсом» так і не був зіграний, а підсумкові місця команд були визначені лише за допомогою додаткових показників. Без «золота» броварська команда залишилась і у 2017 році, коли у драматичному фінальному протистоянні поступилася «Беркуту» у серії післяматчевих кидків. Цікаво, що в тому поєдинку після трьох кидків перевага була на боці «Білого Барсу» і деякі з гравців команди вже почали святкувати перемогу, забувши, що серія складається з п’яти кидків… В підсумку «Беркут» вирівняв положення і здобув перемогу. Також не слід забувати, що команду поповнили спортсмени 2004-2005 років народження, які минулого сезону виступали в УМХЛ. Старші юнаки вибороли «срібло» у віковій категорії U17, а юнаки 2005 р.н. несподівано посіли четверту сходинку, вперше у своїй історії залишившись не лише без «золота», а й взагалі без комплектів нагород.

Сьогодення
«Білий Барс» – одна з тих команд МХЛ, яка може мати різний вигляд у різних матчах. Частина спортсменів, які мають право виступів у складі команди, активно задіяні в поєдинках національного чемпіонату. Ті ж Денис Бородай, Артем Гребеник, Артем Грабовецький та ряд інших хокеїстів вже не перший день є основними гравцями першої команди. Втім це зовсім не означає, що в матчах МХЛ ми їх не побачимо. Для «Білого Барсу» Молодіжна ліга – це прекрасна можливість надати ігрову практику тим хокеїстам, які її не отримують в дорослих змаганнях. А щодо боротьби за високі місця, то у Олександра Бобкіна достатньо козирів у кишені: склад «Білого Барсу» виглядає одним із найзбалансованіших. До нинішнього сезону усі гравці «Білого Барсу» готувалися разом. Таким чином, тренерський штаб надав змогу кожному виконавцю проявити себе. Також броварчани взяли участь у турнірі пам’яті Юрія Шундрова, посівши другу сходинку.

Склад команди
Для участі в чемпіонаті калуська команда заявила 27 гравців. Відзначимо наявність у складі не лише кількох гравців першої команди, а й переможця Юнацьких Олімпійських ігор Володимира Трошкіна.
Воротарі: Ярослав Суліма (2002), Василь Полгороднік (2003), Денис Пастушенко (2004)
Захисники: Артем Іщенко (2005), Дмитро Шевчук (2005), Артем Козловський (2004), Олексій Дахновський (2004), Кирило Мащенко (2004), Артем Гребеник (2002), Арсеній Кісельов (2004), Володимир Трошкін (2004), Володимир Бовт (2005)
Нападники: Роман Сидорук (2003), Павло Фурсенко (2002), Станслав Боярчук (2004), Ілля Собченко (2005), Іван Скакальський (2004), Руслан Бойко (2003), Борис Андрющенко (2003), Антон Баглай (2004), Ілля Бойко (2004), Денис Бородай (2002), Сергій Стецюра (2005), Артем Грабовецький (2003), Олександр Койда (2003), Анатолій Ревука (2005) та Юрій Смертенюк (2005)
Тренери: Олександр Бобкін, Віталій Литвиненко, Костянтин Буценко

Старт сезону
«Кременчук» – «БСФК – Білий Барс»
м. Кременчук
2-3 жовтня 2021 року
Початок матчів – 19:15 та 10:15


Вас може зацікавити