На Луганщині з’явиться льодова арена – оголошено тендер на реалізацію проєкту

У Сєвєродонецьку побудують новий Палац спорту із льодовим майданчиком.

Станом на 18 грудня 2020 року військово-цивільна адміністрація міста Сєвєродонецьк Луганської області затвердила виділення земельної ділянки, площа якої становить 1,0619 га, для зведення спортивної споруди зі штучним льодом. Майбутня льодова арена знаходитиметься в 73-му мікрорайоні населеного пункту. 

Наразі оголошено тендер на реалізацію проєкту. Планується, що в майбутньому арена буде стаціонарною. На її базі буде функціонувати ДЮСШ із хокею з шайбою та з фігурного катання. Також у позатренувальний час льодом зможуть користуватись відвідувачі спортивного об’єкту задля вільного катання. 

Нагадаємо, що в серпні 2020-го року почесний президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін провів робочу зустріч із тодішнім губернатором Луганської області Сергієм Гайдаєм, а також із головою Відокремленого підрозділу ФХУ в Луганській області Ігорем Єдапіним і очільником департаменту культури та спорту Луганської облдержадміністрації Антоном Волоховим. 

За результатами тодішньої співпраці, вдалось домовитись із місцевою владою про створення нового Палацу спорту в Луганській області та виділення на це відповідних коштів. Реалізація проєкту має стати поштовхом для популяризації хокею в регіоні та спорту в цілому. 

Зазначимо, що раніше в Сєвєродонецьку функціонував Палац спорту, де базувався місцевий «Хімік». Востаннє команда виступала в національній першості в сезоні-2003/2004, після чого арена вийшла з ладу, а пізніше перейшла в приватну власність. 

У 2013 році в Луганську був зведений інший льодовий майданчик у межах програми «Хокейна Україна», однак на разі він перебуває на непідконтрольній українському уряду території. Відтак новий Палац спорту стане першою спортивною спорудою зі штучним льодом за останні сім років і має дати початок відродженню хокею на Луганщині.


Вас може зацікавити