МХК «Сокіл» обіграв «Маріуполь» та з перемоги стартував у ХХІХ Чемпіонаті України

Першу шайбу киян після повернення закинув Богдан Середницький

Сьогодні, 22 жовтня, на новій арені в Маріуполі відбувся стартовий поєдинок ХХІХ Чемпіонату України сезону 2020-2021. В рамках першого поєдинку зійшлися дебютант змагань «Маріуполь» та відроджений МХК «Сокіл».

З перших секунд матчу команди вступили в активну боротьбу, проводячи багато атак на ворота супротивників – такі дії зумовлені тим, що обидва клуби скучили за офіційними матчами і якомога швидше хотіли відзначитися у воротах супротивника.

Першими свій шанс змогли реалізувати кияни – Богдан Середницький прошив Тимура Мамедова і записав до свого активу першу шайбу сезону 2020/21. Після закинутої шайби МХК «Сокіл» ще більше активізувався і закинув знову – на цей раз відзначився Сергій Пойманов. Таким чином, на перерву команди пішли за переваги клубу з Києва 2:0.

Другий період пройшов в достатній кількості атак і небезпечних випадів від обох клубів – хокеїсти мали досить багато шансів збільшувати цифри на табло, але гарно виглядали голкіпери. «Маріуполь» біг вперед, щоб відіграти пропущені шайби, а «Сокіл» утримував рахунок і не дозволяв противнику атакувати свої ворота. Саме тому другий період матчу пройшов без закинутих голів, а на перерву команди знову пішли з перевагою киян.

Відіграватися господарі матчу почали тільки в третій двадцятихвилинці, коли Данило Костарєв реалізував свій відмінний сольний прохід і став автором першої шайби в історії «Маріуполя».

Однак, закинути ще раз і зрівняти цифри на табло у «Маріуполя» так і не вийшло. У другій половині третього періоду варто відзначити гру юного голкіпера «Сокола» Микити Пеленського, який не дозволив своїм опонентам відзначитися в його воротах і перевести гру в овертайм.

Таким чином, перший поєдинок сезону 2020/21 завершився перемогою відродженого київського «Сокола» із рахунком 2:1.


«Маріуполь» – «Сокіл» 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1 Середницький (Павленко), 10:54; 0:2 Пойманов (Кузьменко), 13:24; 1:2 Костарєв (Кобяков), 42:06

Маріуполь: Мамедов (Качула). Петрухно (А) – Сірченко, Мельников – Гуров, Костарєв – Воронін, Філімонов; Агєєв (А) – Мазур – Чердак (К), Луговий – Коваленко – Мостовий, Кобяков – Ромащенко – Бондаренко, Ухін – Дворник – Олійник.

МХК Сокіл: Пеленський (Кубрицький). Олендаренко – Голубич, Сисак – Платонов, Фірсов – Павлов; Морозов (К) – Сімчук – Німенко (А), Рубан – Кузьменко – Міхнов (А), Середницький – Панченко – Павленко, Гончаренко, Пойманов.

Джерело: сайт УХЛ


Вас може зацікавити