Матч-вистава з Денискіним у головній ролі!

«Берсерки» та «Кременчук» на радість глядачам продемонстрували видовищний поєдинок Української хокейної ліги. Тригодинний аномальний марафон вмістив у себе все найкраще з хокею: зливу шайб, покер Денискіна, диво-асист Кісєльова, бійку на останній хвилині основного часу, нереалізований буліт в овертаймі і чергову розв’язку між командами у післяматчевій лотереї.

«Харківські Берсерки» – «Кременчук» – 4:5 Б (1:1, 2:2, 1:1, 0:0, 0:1)

Шайби: 0:1 – Денискін (Коробов, Дубінін), 4:36. 1:1 – Зайцев (Кісєльов, Тихоміров), 19:58. 1:2 – Денискін (Дубінін, Забавін), 23:27. 2:2 – Абаджян (Лапков), 34:30. 3:2 – Тихоміров (Пугачев, – подв. більш.), 36:30. 3:3 – Денискін (Юшков), 37:17. 3:4 – Коробов (Яковлев, Денискін, більш.), 43:42. 4:4 – Сиротенко, 52:28. 4:5 – Денискін (переможний буліт), 65:00.

«Берсерки»: Козловський; Жигалов – Пугачев, Александров – Лесніков, Канаплін – Мельников, Шамардін – Наливайко; Кісєльов – Тихоміров – Зайцев, Єгоров – Секірко – Басков, Пойманов – Лапков – Абаджян, Мурин – Сиротенко – Гузенко. Тренер – Ігор Шаманський.

«Кременчук»: Гордюшин; Яковлев – Матусевич, Савченко – Юшков, Тимофєєв – Ворона, Коробов – Дубінін – Денискін, Серанов – Забавін – Казьянін, Хришпенц – Баснєв – Гриценко, Горлушко – Сенік – Сібілевич. Тренер – Олександр Савицький.

Штраф: 23 (4+8+11) – 23 (6+6+11)

17 лютого. Харків. Ковзанка «Айсхолл». 300 глядачів.

Нинішнього сезону харківська команда ще жодного разу не обігрувала «Кременчук», тому «Берсерки» не мали проблем з мотивацією та настроєм на гру, з перших хвилин влаштувавши облогу воріт Гордюшина. І гол у матчі не змусив на себе довго чекати, але парадокс у тому, що шайба влетіла у ворота… господарів. Андрій Денискін у ближньому бою змусив капітулювати білоруського легіонера харків’ян. 0:1.

Зазначимо, що пропущена шайба аж ніяк не загасила запалу «берсерків», а може, навіть, розбурхала господарів льоду. Зрештою харків’яни досягли свого, і – як! Професорський пас Ніколая Кисєльова став окрасою не лише матчу, а може й усієї регулярної частини сезону. Так викладати «сліпі» передачі з-за воріт вміють лише великі майстри, які зазвичай грають за океаном. Найцінніше, що передача імені Кісєльова не була з розряду «на успіх», а замислювалася саме під кидок партнера. Здається, навіть найкращий асистент і рекордсмен НХЛ Вейн Гретцкі підняв би брови від паса-цукерки у виконанні легіонера «Берсерків». Але найголовніше, що диво-асист пройшов на Олексія Зайцева практично одночасно з сиреною і судді після нетривалого відеоперегляду надали гольовому епізоду статус офіційного гола у «роздягальню». 1:1.

Другий період вийшов ще більш емоційним і подієвим: голи, сутички, розмаїття вилучень та видовищний хокей, у якому головну роль виконав лідер гостей – Андрій Денискін. Нападник «Кременчука» набрав насправді крейсерський хід, штампуючи голи як на конвеєрі майже в кожній зустрічі 2022 року. Фактурний форвард ще до другої перерви оформив черговий для себе хет-трик (третій у сезоні!), закинувши 16, 17 та 18-у шайби у 15-й грі цього сезону!

Нічого дивного, що Денискін дуже хотів закинути свою четверту шайбу у грі, багато атакував та кидав, мав шанс зробити покер в овертаймі, але не реалізував штрафний кидок за фол проти свого партнера Дубініна. Зрештою, вирішувати долю емоційного (бійка Канапліна з Казьяніним як лейтмотив непоступливої зустрічі) та аномально тривалого поєдинку, який розпочався о 20.00 та закінчився о 22.58 за київським часом, судилося саме у серії булітів. У післяматчевій лотереї у господарів влучний постріл виконав лише Кісєльов, а ось у гостей відзначалися  Юшков, Денискін та Гриценко з переможною шайбою в активі 71-го номера «помаранчево-чорних»! Є сьома перемога «Кременчука» над «Берсерками» у семи особистих матчах УХЛ цього сезону.

«Шикарний матч вийшов! Вважаю, уболівальникам та учасникам зустріч сподобалася, оскільки в ній була пристрасть, напруження, боротьба, інтрига, – коментує результат поєдинку керманич «Берсерків» Ігор Шаманський. – На жаль, втретє поспіль програли «Кременчуку» по булітах, але це – лотерея, в якій супернику більше пощастило під час виконання кидків».

«Загалом, рівний, завзятий та пристрасний хокей ми побачили сьогодні, – каже головний тренер «Кременчука» Олександр Савицький. – Дивна річ: три очні матчі поспіль проти харків’ян ми визначаємо переможця за межами основного часу – у серії булітів! Дуже сподобався сюжет та зміст зустрічі. Гадаю, у таких протистояннях хокеїсти зростають у майстерності, а УХЛ робить поступальні кроки вперед у плані розвитку».


Вас може зацікавити