«Маріуполь» відігрався з 0:3, але не наздогнав «Краматорськ»

«Краматорськ» на нейтральному майданчику в Дружківці обіграв «Маріуполь» у донбаському дербі в межах восьмого туру чемпіонату України з хокею з шайбою. 

Уже на третій хвилини протистояння Дмитро Гринкевич уразив ворота Тимура Мамедова, записавши на свій рахунок першу закинуту шайбу в нинішньому сезоні. Далі перевагу номінальних господарів подвоїв Іван Ципнятов, реалізувавши більшість із влучної передачі Микити Полухіна. За 14 секунд до завершення стартового періоду Ципнятов провів гол ще раз, оформивши дубль і відправивши команду Павла Микульчика на перерву з комфортним гандикапом – 3:0.

Друга ж 20-хвилинка склалась за кардинально іншим сценарієм. «Краматорськ», який домінував на початку, розгубив свою перевагу упродовж ігрового відрізку. На 31-й хвилині першу шайбу в матчі за «сталевих чайок» закинув Микита Коваленко, скориставшись більшістю. Потім нападник записав до свого активу дубль, скоротивши розрив у рахунку до мінімуму, після чого Руслан Ромащенко і взагалі знищив його, «прошивши» ворота Михайла Шевчука за 5 секунд до заключної перерви.

У третьому періоді, незважаючи на напружену боротьбу й рівні шанси, відзначитись зміг лише Айнарс Подзіньш через 5 хвилин після повернення на лід. Його шайба і виявилась переможною для «Краматорська» – 4:3. 


«Краматорськ» – «Маріуполь» 4:3 (3:0, 0:3, 1:0)

Шайби: 1:0 – Гринкевич (Геворкян), 2:31; 2:0 – Ципнятов (Полухін – Карпенко), 5:33; 3:0 – Ципнятов (Сурсов – Воронін), 19:46; 3:1 – Коваленко (Гуров), 31:06; 3:2 – Коваленко (Олійник), 33:08; 3:3 – Ромащенко (Скурихін – Кобяков), 39: 55; 4:3 – Подзіньш (Сурсов – Пахмурін), 44:31.

«Краматорськ»: Шевчук (Замерець); Пахмурін – Воронін, Таран – Полухін, Зуєв – Панков; Ципнятов – Сурсов – Подзіньш, Грінь (А) – Столяренко – Жвачкін (А), Кривошапкін – Карпенко – Халін, Василенков – Гринкевич – Геворкян.

«Маріуполь»: Мамедов (Дуве); Цикало – Скурихін, Гуров – Філімонов, Петрухно (А) – Сірченко; Бондаренко (А) – Ромащенко – Кобяков, Мостовий – Коваленко – Олійник, Ухін – Мазур – Дурдиєв, Панов – Дворник.


Вас може зацікавити