«Максиму від Рене»: голова суддівського комітету ФХУ Максим Урда отримав нову книгу правил IIHF

Сьогодні виконавчий директор Федерації хокею України Олександра Слатвицька урочисто передала голові суддівського комітету ФХУ Максиму Урді екземпляр книги правил, підписаний спеціально для нього президентом IIHF Рене Фазелем. Нова книга правил Міжнародної федерації хокею – плід тривалої і кропіткої праці представників хокеїної феміди всього світу.

Азіатські, північно-американські і європейські фахівці намагалися зробити її максимально уніфікованою і компромісною. І однаково універсальною як для чоловіків, так і для жінок.

Головною метою було удосконалити правила таким чином, щоб хокей став ще більш видовищним,  і при цьому – безпечнішим для гравців. Будемо сподіватись, що із своїм завданням, автори нової настільної книги хокейних суддів, впоралися на відмінно.

Своїми враженням від нової книги правил IIHF поділився голова суддівського комітету ФХУ Максим Урда: «Дуже приємно було отримати книгу правил, підписану самим президентом Фазелем. Дякую також президенту ФХУ Георгію Зубку і виконавчому директору Федерації хокею України  Олександрі Слатвицькій, за те, що не забувають про суддівський корпус. Вже з першого погляду новий звід правил виглядає жорсткішим: більш жорстким стало ставлення до атак в область голови і шиї, а також вимоги до голкіперів, стосовно гри за воротами. В іншому – будемо прискіпливо вивчати!»


Вас може зацікавити